Аличу з такої закачування можна подавати як десерт, а сироп – розвести водою і вживати замість компоту. Приготування консервації не забере багато сил, що важливо в період активних заготовок. Пропорції наводяться з розрахунку на літрову банку.
Інгредієнти: на 1 л.
- Алича – 800 гр.
- Цукор-пісок – 4 – 6 ст. л.
- Вода – 260 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування аличі в сиропі на 1 літрову банку на зиму. Аличу моєму, перебираємо від дефектних примірників.
Банку і кришку ретельно миємо. Аличу кладемо в банку досить щільно.
Заливаємо плоди в банку окропом. Прикриваємо кришкою. Залишаємо на десять-п’ятнадцять хвилин для пропарювання. Потім воду зливаємо в каструлю.
В каструлю, до злитої води всипаємо цукор, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Киплячим сиропом заливаємо пропарену аличу.
Закручуємо кришками, перевертаємо догори дном для перевірки герметичності, закутуємо пледом і в такому положенні даємо повністю охолонути. Прибираємо заготовку на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Варення з алычи Варенье