Аличу з такої закачування можна подавати як десерт, а сироп – розвести водою і вживати замість компоту. Приготування консервації не забере багато сил, що важливо в період активних заготовок. Пропорції наводяться з розрахунку на літрову банку.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Алича – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 4 – 6 ст. л.
  • Вода – 260 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування аличі в сиропі на 1 літрову банку на зиму. Аличу моєму, перебираємо від дефектних примірників.

Банку і кришку ретельно миємо. Аличу кладемо в банку досить щільно.

Заливаємо плоди в банку окропом. Прикриваємо кришкою. Залишаємо на десять-п’ятнадцять хвилин для пропарювання. Потім воду зливаємо в каструлю.

В каструлю, до злитої води всипаємо цукор, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Киплячим сиропом заливаємо пропарену аличу.

Закручуємо кришками, перевертаємо догори дном для перевірки герметичності, закутуємо пледом і в такому положенні даємо повністю охолонути. Прибираємо заготовку на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Варення з алычи Варенье