Святковий, легкий, тонкий аромат апельсинів просто неможливо ні з чим сплутати. І як же приємно, приходячи додому, відчувати цей запах, витікаючий з свіжоприготованою випічки! Апельсиновий кекс, відразу робить настрій святковим, а смак розсипчастого ніжного десерту запам’ятатися надовго.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Вершки 30% або Вершки 33% – 50 мл
  • Шоколад – 2 шт.

Процес приготування:

Готувати апельсиновий кекс просто! Підготувати необхідні інгредієнти.

Цедру апельсинів натерти на дрібній тертці. М’якоть апельсинів вичавити з допомогою соковижималки.

Масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, розтираємо його з цукром і цедрою апельсина. По одному додаємо яйця, вимішуємо.

В масляно-яєчну суміш додаємо кефір і апельсиновий сік, перемішуємо. Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю. Поступово додати борошно в тісто, ретельно все перемішати до однорідності

1 плитку шоколаду дрібно порубати.

Додати шоколад до тесту, добре перемішати.
Форму для випікання рясно змастити маслом, вилити туди тісто. Духовку попередньо розігріти до 180 градусів, випікати там кекс 50 хвилин. Готовність можна перевірити за допомогою сірника.

Жирні вершки довести до кипіння, додати до них дрібно нарубану 2 плитку шоколаду, заважати до однорідності.

Готовий кекс дістати з форми, полити вийшла шоколадною сумішшю, дати їй трохи застигнути. Можна сідати чекати домочадців, які обов’язково зберуться на дивовижний апельсиновий аромат.

Апельсинові кекси Бісквітні кекси Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси Шоколадні кекси на кефірі