Кекс, приготований за цим рецептом, зможе здивувати рідних і гостей. Кекс виходить настільки ароматним і ніжним, що навіть найвибагливіші гурмани гідно оцінять його смак. Ця випічка підніме ваш рівень кулінарної майстерності в очах спробували цей домашній десерт.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яйце – 4 шт.
  • Вишня – 300 гр.
  • Волоський горіх – 200 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цедра апельсина – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Кремовий лікер або Шоколадний лікер – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати кекс з вишнями та горіхами, ягоди вишні очистити від кісточок, присипте невеликою кількістю цукру і порошком кориці. Перекладіть в сито, щоб пішов весь сік. Вже на початку приготувань можна включити духовку на 180 градусів.

Волоські горіхи подрібніть ножем.

Візьміть апельсин і з допомогою дрібної терки зніміть невелику кількість цедри.

Для цього кексу необхідно використовувати вершкове масло кімнатної температури. Воно стане розм’якшеним і буде легко піддаватися взбиванню. Тому заздалегідь дістаньте масло з холодильника і залиште розм’якшуватися. У підготовлене вершкове масло додаємо цукровий пісок і збиваємо міксером на середній швидкості.

Не припиняючи збивання, додайте в масу по одному курячі яйця, потім чайну ложку цедри і трохи ваніліну.

Просійте борошно пшеничне і відкладіть одну столову ложку вбік, пізніше вона знадобиться перед випіканням. Відправляємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач в робочу ємність і ретельно замішуємо тісто міксером. Необхідно зробити тісто однорідним, без грудочок.

У практично готове тісто додаємо одну столову ложку лікеру, потім все перемішуємо ложкою або лопаткою.

змастіть Рослинною олією форму для кексу і потім присипте її борошном, залишеної в процесі замішування тіста. Викладаємо тісто і начинку шарами, чергуючи їх. Спочатку у форму поміщаємо частину тіста, зверху розподіляємо начинку з вишні.

Потім вишневу начинку покриваємо тестом і робимо наступний шар з подрібнених волоських горіхів. Продовжуйте чергувати шари з начинкою, поки вони не закінчаться. Останнім шаром повинен бути тісто.

Відправляємо форму з тестом на 45 хвилин у розігріту духовку. Перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. Для охолодження помістіть готову випічку на решітку.

Коли кекс з вишнями та горіхами охолоне, прикрасьте його цукровою пудрою.

Приємного чаювання!

Бісквітні кекси Кекси Кекси без молока Кекси в духовці Кекси з цедрою апельсинової, лимонної Шоколадні кекси