Цей рецепт сподобається всім любителям цитрусових. Цедра і сік апельсина додадуть унікальний смак і аромат і, на мій погляд, такий рецепт є один з найкращих варіантів кексів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 125 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Цедра апельсина – 1 шт.
  • Апельсиновий сік – 100 мл
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати апельсиновий кекс в хлібопічці? Почнемо з того, що необхідно натерти цедру апельсина, що надасть унікальний аромат готового кексу.

Далі вичавлюємо сік одного апельсина. Він вийде з м’якоттю.

В суху ємність розбиваємо яйця і додаємо цукор, потім ванільний цукор, а так само сіль, все ретельно збиваємо міксером до пишної маси.

Кидаємо шматочок підталого вершкового масла до яєчної суміші. Також можливо розтопити масло на плиті або в мікрохвильовій печі, але перед додаванням в тісто обов’язково дати йому охолонути. Додаємо цедру і апельсиновий сік. Продовжуємо збивати блендером на малих обертах або ж все перемішуємо ложкою.

В окремій ємності змішати пшеничне борошно з розпушувачем. Спочатку просіваємо борошно, а після повільно додаємо розпушувач, одночасно все перемішуючи.

Викласти тісто у форму хлібопічки, заздалегідь змащену маслом. Розрівнюємо поверхню. Опускаємо в нішу хлібопічки, закриваємо, вибираємо режим «Випічка» або «Кекс». На хлібопічці встановлюємо час готування на 60 хвилин і чекаємо фінального сигналу.

Після звукового сигналу дістаємо ємність і даємо кексу трохи охолонути протягом 10-15 хвилин. Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси Кекси без молока Кекси в хлібопічці Кекси з родзинками в хлібопічці