Що крім шашлику можна приготувати на мангалі – звичайно ж, овочі! Відкрийте для себе нову страву – баклажани, мариновані в соєвому соусі. Соус в поєднанні з оливковою олією, часником і травами надають баклажанів приємну пікантну нотку, баклажани маринуються дуже швидко і набувають приголомшливий смак!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баклажан – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Приправа Італійські трави – 0.25 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати баклажани на мангалі в соєвому соусі просто! Баклажани промиваємо, відрізуємо плодоніжки і нарізаємо скибочками завтовшки 1-1,5 див Чим товще буде колечко баклажана, тим соковитіше він вийде, але занадто великі шматочки різати не варто – щоб не довелося їх довго смажити.

Часник чистимо, промиваємо і пропускаємо через прес.

Додаємо часник до нарізаних баклажанів.

Далі додаємо до баклажанів спеції.

В окремій ємності змішуємо соєвий соус і оливкове масло, добре перемішуємо і відправляємо суміш до баклажанів.

Добре вимішуємо, щоб спеції добре розподілилися по всім кусочкам і ставимо баклажани маринуватися в холодильник на 20-30 хвилин.

Після того, як баклажани добре промариновались – викладаємо їх на решітку і кладемо на мангал. Обсмажуємо баклажани з обох сторін, часто перевертаючи ґрати, щоб баклажани не підгоріли.

Готові баклажани знімаємо з решітки, викладаємо на тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Баклажани на мангалі Овочі гриль на мангалі