Що крім шашлику можна приготувати на мангалі – звичайно ж, овочі! Відкрийте для себе нову страву – баклажани, мариновані в соєвому соусі. Соус в поєднанні з оливковою олією, часником і травами надають баклажанів приємну пікантну нотку, баклажани маринуються дуже швидко і набувають приголомшливий смак!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баклажан – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Приправа Італійські трави – 0.25 ч. л.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати баклажани на мангалі в соєвому соусі просто! Баклажани промиваємо, відрізуємо плодоніжки і нарізаємо скибочками завтовшки 1-1,5 див Чим товще буде колечко баклажана, тим соковитіше він вийде, але занадто великі шматочки різати не варто – щоб не довелося їх довго смажити.
Часник чистимо, промиваємо і пропускаємо через прес.
Додаємо часник до нарізаних баклажанів.
Далі додаємо до баклажанів спеції.
В окремій ємності змішуємо соєвий соус і оливкове масло, добре перемішуємо і відправляємо суміш до баклажанів.
Добре вимішуємо, щоб спеції добре розподілилися по всім кусочкам і ставимо баклажани маринуватися в холодильник на 20-30 хвилин.
Після того, як баклажани добре промариновались – викладаємо їх на решітку і кладемо на мангал. Обсмажуємо баклажани з обох сторін, часто перевертаючи ґрати, щоб баклажани не підгоріли.
Готові баклажани знімаємо з решітки, викладаємо на тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Баклажани на мангалі Овочі гриль на мангалі