Овочі, запечені на мангалі, прекрасно доповнять м’ясні або рибні страви. При виборі овочів для запікання зверніть увагу, що вони повинні бути приблизно однакової щільності, щоб одночасно пропікалися на вугіллі. Поєднання баклажани, кабачки і болгарського перцю є відмінним для приготування на мангалі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Для маринаду: –
  • Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати овочі на мангалі з бальзамічним оцтом. У вимитих баклажанів зріжте плодоніжки, а сам овоч поріжте кільцями, товщина яких приблизно 1,5 див.

Кабачки також вимийте, обсушіть і наріжте невеликими кільцями.

Болгарські перці промийте, обсушіть паперовим рушником, розрізати плоди на дві частини, видаліть внутрішні перегородки з насінням. Кожну половинку перцю порізати великими шматочками.

Для приготування маринаду необхідно змішати бальзамічний оцет, соєвий соус і рослинне масло.

Всі підготовлені овочі покласти в глибоку ємність і заливаємо їх маринадом. Залишаємо маринуватися овочі на 30 хвилин.

Після цього промариновані овочі нанизуємо на шампури, чергуючи їх і формуючи овочеве асорті.

Запікаємо овочі на мангалі протягом 10 хвилин, не забуваючи при цьому їх перевертати.

Овочі подавайте до столу відразу після їх приготування.

Приємного апетиту!

Баклажани і кабачки на мангалі Баклажани на мангалі Гарнір з кабачків Овочі гриль на мангалі