Немає нічого смачніше і простіше овочів, приготованих на мангалі. Це нехитре блюдо ідеально доповнить шашлики, запечену рибу або складе основу овочевого рагу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баклажан – 1 – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Масло оливкове – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати овочі на мангалі? Овочі помийте, обсушіть. Кабачки і баклажани наріжте кружечками не більше одного сантиметра завтовшки.

Помідори розріжте навпіл.

Болгарський перець, розріжте навпіл, очистіть від перегородок і насіння. Якщо перці дуже великі – наріжте їх на четвертинки.

Часник очистіть від лушпиння, подрібніть його пресом і змішайте з оливковою олією, додайте сіль і спеції за смаком.

Перекладіть нарізані овочі у велику миску, залийте їх маринадом, перемішайте.

Овочі викладіть на решітку. Помістіть решітку над добре розігрітими вугіллям, готуйте овочі по 5-10 хвилин з кожного боку.

Готові овочі перекладіть на загальне блюдо, при бажанні посипте кунжутом і рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Баклажани і кабачки на мангалі Баклажани і помідори на мангалі Кабачки на грилі Кабачки на мангалі Овочі гриль на мангалі