Цієї закускою з приголомшливим смаком і гостротою ви здивуєте своїх гостей і близьких. Смак баклажанів обумовлює особливий спосіб консервації. Спробуйте приготувати пару баночок на зиму.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Баклажан – 2.5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 1 бутон
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 120 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати баклажани на зиму гострі з часником, баклажани добре промийте і поріжте на кружечки товщиною до 1 див. Потім перекладіть їх в окремий посуд, посипте сіллю і залиште на півгодини, щоб вони дали сік і пішла гіркота. Після закінчення цього часу баклажани трохи відіжміть і обполосніть холодною водою.

гострого та солодкого перцю видаліть плодоніжки і насіння. Потім перці промийте і поріжте на шматочки. Почистіть головку часнику. Перець і часник подрібніть до стану пюре за допомогою блендера. Пюре перелийте в каструлю, додайте вказане в рецепті кількість рослинного масла, цукру і солі і поваріть на невеликому вогні протягом 5 хвилин. Потім налийте в каструлю оцет, перемішайте, поваріть 1 хвилину і вимкніть вогонь.

В чисті баночки пошарово укладіть кружечки баклажанів, перекладаючи кожен шар заливкою з перцю. Укладайте компактно, притискаючи овочі ложкою.

Баночки з баклажанами прикрийте кришкою і помістити у велику каструлю з гарячою водою. На дно каструлі покладіть рушник. Вода повинна бути не вище рівня плічок банок. Стерилізуйте баклажани протягом 30 хвилин від початку кипіння води в каструлі і на невеликому вогні. Потім баночки закатаю, переверніть на кришки і залиште на добу під теплим покривалом. Заготівку з баклажанів гострих з часником зберігайте в прохолодному місці.

Їжте на здоров’я!

Баклажани по-грузинськи на зиму Гострий салат з баклажанів Гострі баклажани на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму