Ароматні баклажани в банках легко приготувати для зимового зберігання. Ситна закуска відмінно доповнить гарячі страви. Крім того, баклажани можна додавати в салати і інші варіанти подачі холодної.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Вода – 1 ст.
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування баклажанів на зиму в банках. Баклажани промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими пластинами.
Далі обсмажуємо баклажани або запікаємо до появи легкої золотистої скоринки з обох сторін.
Обсмажені овочі складаємо в загальну глибоку миску.
Очищаємо інші овочі. Гострий перець нарізаємо тонкими смужками.
Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Додаємо його до баклажанів.
Перець і часник подрібнюємо в блендері.
Подрібнені інгредієнти викладаємо до цибулі і баклажанів. Перемішуємо.
В окремій тарілці змішуємо сіль, перець і оцет. Розмішуємо до розчинення сухих інгредієнтів, вливаємо до овочів.
Розподіляємо баклажани зі спеціями по банкам.
Банки з овочами викладаємо у велику каструлю з киплячою водою, стерилізуємо 20-30 хвилин. Час залежить від обсягу ваших банок.
Закриваємо банки кришками і відправляємо на зберігання. Готово!
Баклажани з часником на зиму Баклажани як гриби на зиму Гострий салат з баклажанів на зиму Гострі баклажани на зиму Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму