Ароматні баклажани в банках легко приготувати для зимового зберігання. Ситна закуска відмінно доповнить гарячі страви. Крім того, баклажани можна додавати в салати і інші варіанти подачі холодної.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Вода – 1 ст.
  • Масло рослинне – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування баклажанів на зиму в банках. Баклажани промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими пластинами.

Далі обсмажуємо баклажани або запікаємо до появи легкої золотистої скоринки з обох сторін.

Обсмажені овочі складаємо в загальну глибоку миску.

Очищаємо інші овочі. Гострий перець нарізаємо тонкими смужками.

Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Додаємо його до баклажанів.

Перець і часник подрібнюємо в блендері.

Подрібнені інгредієнти викладаємо до цибулі і баклажанів. Перемішуємо.

В окремій тарілці змішуємо сіль, перець і оцет. Розмішуємо до розчинення сухих інгредієнтів, вливаємо до овочів.

Розподіляємо баклажани зі спеціями по банкам.

Банки з овочами викладаємо у велику каструлю з киплячою водою, стерилізуємо 20-30 хвилин. Час залежить від обсягу ваших банок.

Закриваємо банки кришками і відправляємо на зберігання. Готово!

Баклажани з часником на зиму Баклажани як гриби на зиму Гострий салат з баклажанів на зиму Гострі баклажани на зиму Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму