Гострий салат з баклажанів чудово доповнить ваше звичайне зимове меню. Ця закуска підійде до рису і картоплі, курки і м’яса. Хоч баклажани по цьому рецепту готуються не так швидко, як хотілося б, але результат того вартий.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 1 – 2 головки
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Масло соняшникове – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 120 мл
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування баклажанів по-новому на зиму. Баклажани помийте, обсушіть, очистіть від шкірки і наріжте шарами по 0,5 сантиметра завтовшки.

Розігрійте сковорідку, збризніть її поверхню олією, викладіть на неї скибочки баклажанів, зверху овочі збризніть олією. Обсмажте баклажани з двох сторін. Так зробіть з усіма нарізаними баклажанами. Перекладіть обсмажені овочі в миску.

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Гострий перець вимити і видалити з нього насіння.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями, змішати його з баклажанами.

Часник і перець перекладіть в чашу блендера і подрібніть їх.

Подрібнений часник і перець додайте до баклажанів, добре перемішайте.

Змішайте в окремій ємності воду, оцет, сіль і цукор. Ретельно розмішайте суміш, щоб цукор і сіль повністю розчинилися. Потім перелийте її до овочів.

Банки для закаток ретельно помийте і стерилізуйте. Розкладіть салат з баклажанів з сухим банкам.

Банки з баклажанами по-новому необхідно простерилізувати в окропі. Для цього покладіть в каструлю рушник, встановіть на нього банки, залийте в каструлю воду, банки прикрийте кришками. Кип’ятіть заготовки 20 хвилин.

Після стерилізації щільно закрийте банки кришками і залиште при кімнатній температурі остигати. Зберігайте закачування з баклажанів в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Баклажани з часником на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму