Баклажани «Вогник» – неймовірно смачна і проста овочева закуска на зиму. Апетитна і ароматна, будь-яку страву з нею перетворюється на кулінарний шедевр!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Баклажан – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 150 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Оцет столовий 9% – 6 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати баклажани на зиму вогник, моєму перці і баклажани. Баклажани нарізаємо кружальцями, товщиною приблизно в 1 див.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо баклажани з обох боків 3-4 хв.
Перець очищаємо від насіння і пропускаємо їх разом із зубчиками часнику через м’ясорубку. Додаємо в суміш перців сіль і цукор.
Викладаємо готову суміш і баклажани в стерилізовані банки. Зверху поливаємо рослинним маслом, що залишилися від баклажан і 2 ч. л. оцту.
Ставимо банки в каструлю, наливаємо неї воду, трохи більше половини і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і стерилізуємо банки ще 20 хв. Закочує банки і перевертаємо їх на кришки.
Приємного апетиту!
Баклажани з часником на зиму Гострий салат з баклажанів на зиму Гострі баклажани на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салати з баклажанів на зиму