Апетитна заготовка з баклажан зможе урізноманітнити ваш стіл в будь-який час року. Закуска ідеально поєднується з вареною картоплею, а також згодиться в доповнення до м’ясних і рибних страв.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Часник – 1 головка
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 150 мл

Процес приготування:

Рецепт закуски з баклажанів на зиму без стерилізації простий у приготуванні! Підготуємо всі інгредієнти. Овочі ретельно промиваємо.

Часник очищаємо від шкірки і подрібнюємо.

Баклажани нарізаємо кружечками завтовшки 0,5 мм

Перці і помідори нарізаємо і не занадто дрібно подрібнюємо в блендері. Після кашку з’єднуємо з часником і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння й тушкуємо 5-7 хвилин.

Після чого до суміші додаємо баклажани, сіль, цукор і рослинне масло. Продовжуємо тушкувати 20 хвилин.

Подрібнюємо кріп. Ошпарюємо банки.

У них викладаємо гарячі овочі, чергуючи з кропом. В кінці заливаємо вміст оцтом.

Закриваємо кришками і перевертаємо. Закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження. Після чого заготовку можна відправляти на зберігання.

Баклажани в аджике на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Баклажани по-грузинськи на зиму Баклажани як гриби на зиму Гострий салат з баклажанів Салати з баклажанів на зиму