Салат з баклажанів – є однією з найпопулярніших заготовок, яку можна подавати до столу як додаток до різних м’ясних страв і гарнірів, а також в якості самостійної закуски. Досвідчені кулінари рекомендують нарізати овочі для даної заготівлі як можна більше, а також у процесі гасіння інгредієнтів відмовитися від використання емальованого посуду для того, щоб уникнути пригорання.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Оцет столовий 9% – 100 гр.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

Готувати баклажани на зиму рецепти з фото пальчики оближеш легко! В першу чергу необхідно підготувати банки. Для початку промиваємо їх з використанням харчової соди, ретельно прополіскуємо, після цього стерилізуємо над парою протягом двадцяти хвилин. Що стосується кришок, то їх кип’ятимо протягом п’яти хвилин.

Очищаємо від шкірки промиту моркву, потім нарізаємо її кубиками середнього розміру.

Помідори нарізаємо часточками, попередньо видаливши їх кожного плоду плодоніжку, баклажани нарізаємо кубиками, цибулю – півкільцями.

В каструлю вливаємо склянку олії і оцет. Все перемішуємо.

Туди ж відправляємо цукор і сіль. Знову все перемішуємо.

Після закипання розсолу в каструлю кладемо подрібнену моркву.

Через двадцять хвилин до моркви додаємо цибулю. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все протягом десяти хвилин.

Наступний крок – до овочевої маси додаємо подрібнені баклажани, після чого тушкуємо все протягом двадцяти хвилин.

Через двадцять хвилин в каструлю викладаємо помідори. Тушкуємо все десять хвилин, після чого в овочеву суміш необхідно додати «Хмелі-сунелі».

Отриману масу ретельно перемішуємо. Потім даємо їй протушкувати ще п’ять хвилин.

Наш салат готовий. Залишилося розкласти його в стерилізовані банки і закатати кришками.

Баклажани на зиму Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму Соте з баклажанів на зиму