Як правило, зазвичай баклажани для заготовок або обсмажують, або додають сирими. Є більш зручний і корисний спосіб: овоч потрібно зварити шматочками. Заодно і гіркоту остаточно піде з плодів. Баклажани в аджике виходять максимально гострими, при цьому вони запашні і пряні, пахнуть перцем.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Баклажан – 3 кг
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 8 шт.
- Вода – 4 л
- Часник – 5 шт.
- Оцет столовий 9% – 500 мл
- Перець чилі – 10 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло соняшникове – 500 мл
Процес приготування:
Готувати баклажани в аджике без смаження легко! Потрібно відібрати зрілі баклажани з зеленими хвостиками і блискучою шкіркою. Помити плоди і дати їм обсохнути природним шляхом.
Нарізати баклажани кружечками, товщина – 1 див.
Зварити маринад. Для цього довести до кипіння воду, посолити за смаком. Додати оцет, знову довести до кипіння. У маринад покласти баклажани, знову довести до кипіння. Знизити вогонь і варити при слабкому кипінні 20 хв. Вийняти овочі з маринаду і охолодити. Маринад зберегти в окремому посуді.
Помити два види перцю і очищений часник. Болгарський перець порізати, прибрати зерна. Гіркий перець порізати навпіл.
Перець і часник пропустити через м’ясорубку з дрібними отворами, посолити за смаком. Додати в масу соняшникову олію і розмішати.
Банки і кришки помити з содою і простерилізувати в духовці. Кружечки баклажанів вмочати в масу з перців, як би злегка зачерпуючи її.
Скласти кружечки баклажанів в підготовлену тару. Якщо після заповнення банок виявилося, що у них не вистачає рідини, можна долити маринаду, що залишився від варіння баклажанів.
Встановити банки з заготовками на тонке рушник в широку каструлю, влити гарячу воду, щоб вона доходила зовні до шийок банок.
Накрити банки кришками і стерилізувати близько 40 хв., потім закатати.
Перевернути, охолодити, обгорнувши в що-небудь тепле. Зберігати охолоджені баклажани в аджике в коморі або підвалі.
Приємного апетиту!
Баклажани з перцем на зиму Баклажани як гриби на зиму Гострі баклажани на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салати з баклажанів на зиму