Ікра з баклажанів – не просто смачна закуска, яка поєднується з багатьма стравами, але і справжня скарбниця вітамінів. І все це завдяки основного інгредієнту – баклажана, який сприятливо впливає на травну систему. За бажанням ви можете регулювати гостроту закуски: любителі гостренького можуть додати в баклажанну ікру більшу кількість перцю.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Морква – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.

Процес приготування:

Готувати ікру з баклажанів на зиму без стерилізації легко! Займемося підготовкою баклажанів. Спершу їх необхідно вимити, просушити і нарізати великим кубиком. Потім викладаємо подрібнену баклажан в глибоку миску, солимо і залишаємо на півгодини для того, щоб баклажани пустили сік. Разом з соком вийде гіркоту. Через півгодини викладаємо баклажани на друшляк, що допоможе позбутися гіркого соку.

Промиваємо і очищаємо від шкірки морква, після чого натираємо її на тертці. Очищений від лушпиння цибулю нарізаємо кубиком.

Болгарський перець також промиваємо, видаляємо з нього насіння і плодоніжку, а потім нарізаємо кубиком.

Розігріваємо сковороду, политу олією і обсмажуємо на неї моркву, цибулю і болгарський перець. Обсмажуємо овочі протягом п’ятнадцяти хвилин, не забуваючи періодично помішувати. Після того, як овочі будуть готові, викладаємо їх в окрему каструлю.

Окремо на сковорідці обсмажуємо баклажани.

Обсмажені баклажани відправляємо в каструлю до інших овочів.

Промиваємо помідори, заливаємо їх на п’ятнадцять хвилин окропом, потім даємо їм трішки охолонути і знімаємо з них шкірку. Після цього нарізаємо помідори невеликим кубиком, попередньо видаливши з кожного плоду плодоніжку. Подрібнені помідори з’єднуємо з овочевою масою в каструлі.

Каструлю з овочами ставимо на вогонь і постійно помішуємо її вміст. Варимо до готовності. За кілька хвилин до зняття каструлі з вогню присмачую її вміст подрібненим часником, цукром, сіллю, оцтом. Все добре перемішуємо.

Залишилося ікру розкласти в стерилізовані банки і закатати кришками.

Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму