Пропонуємо вам один із варіантів бананового десерту – бананові кекси. Головна умова для успіху в даному рецепті – правильно вибрати банани: вони повинні бути дуже стиглими і солодкими, чудовий результат вам, безсумнівно, забезпечений!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Банан – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати бананові кекси без масла, банани краще всього брати стиглі, м’які. Банани миємо, чистимо від шкірки і за допомогою блендера пюрируем.

До банановому пюре додаємо цукор і молоко, добре перемішуємо, щоб розчинився цукор.

В отриману масу просіваємо борошно, додаємо розпушувач і ванілін. Все добре перемішуємо з допомогою лопаточки до однорідної консистенції.

У силіконову форму вкладаємо паперові формочки для кексів і заповнюємо їх на 2/3. Ставимо випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин.

Готові кекси дістаємо з духовки і даємо охолонути. Після цього перекладаємо їх на блюдо.

Прикрашаємо наші кекси шматочками бананів або цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Бананові кекси без вершкового масла Бананові кекси в силіконових формочках Кекси без вершкового масла Кекси без родзинок Кекси без яєць Кекси на молоці в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці