Пропонуємо вам один із варіантів бананового десерту – бананові кекси. Головна умова для успіху в даному рецепті – правильно вибрати банани: вони повинні бути дуже стиглими і солодкими, чудовий результат вам, безсумнівно, забезпечений!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Банан – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 320 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати бананові кекси без масла, банани краще всього брати стиглі, м’які. Банани миємо, чистимо від шкірки і за допомогою блендера пюрируем.
До банановому пюре додаємо цукор і молоко, добре перемішуємо, щоб розчинився цукор.
В отриману масу просіваємо борошно, додаємо розпушувач і ванілін. Все добре перемішуємо з допомогою лопаточки до однорідної консистенції.
У силіконову форму вкладаємо паперові формочки для кексів і заповнюємо їх на 2/3. Ставимо випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин.
Готові кекси дістаємо з духовки і даємо охолонути. Після цього перекладаємо їх на блюдо.
Прикрашаємо наші кекси шматочками бананів або цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Бананові кекси без вершкового масла Бананові кекси в силіконових формочках Кекси без вершкового масла Кекси без родзинок Кекси без яєць Кекси на молоці в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці