Кекс являє собою ніжний десерт, який можна подати на десерт на будь яке свято. Випічка виходить не тільки смачною і повітряної, але і дуже красивою, ароматною. Кекс можна випікати і великий, і в маленьких формочках.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Масло вершкове – 0.66 ст.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 375 гр.
  • Молоко коров’яче – 1.5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Мигдальні пелюстки – 0.5 ст.
  • Розпушувач тіста – 3 ч. л.
  • Лимонна цедра – 2 ч. л.
  • Шоколад білий – 1.5 склянки
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати кекс з білим шоколадом легко! Підготуйте необхідні інгредієнти для кексу.

Розігрійте духовку. Борошно змішайте разом з розпушувачем і сіллю. Змішану борошно просіяти через сито в кілька прийомів в глибоку ємність.

Додайте цукровий пісок і шматочки білого шоколаду. Можна використовувати спеціальні шоколадні чіпси.

Все добре перемішайте.

В окремій ємності перемішайте віночком яйця, молоко і лимонну цедру.

Поступово в кілька прийомів влийте рідкі інгредієнти в сухі, добре перемішуючи до зникнення грудочок.

Розтопіть вершкове масло і акуратно влийте в тісто.

Добре перемішайте тісто.

Підготуйте форму. Якщо форма силіконова – попередньо змастіть невеликою кількістю масла або застеліть пергаментним папером. Викладіть тісто на 2/3. Розрівняйте силіконової лопаткою. Зверху посипати мигдалевими пелюстками.

Час приготування кексу 40 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо ви випікаєте маленькі кекси час приготування скоротіть до 25 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вийміть з духовки і дайте кексу охолонути, потім перемістіть на блюдо. Розріжте на порції і подавайте до столу.

Налийте ароматної кави і отримуйте задоволення від прекрасної кексу з білим шоколадом.

Бісквітні кекси Кекси в духовці Кекси з горіхами Кекси з шоколадом усередині Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Шоколадні кекси Шоколадні кекси в духовці