Банановий чізкейк, представлений вашій увазі, – це довільна варіація класичного чізкейк, в процесі створення якого в якості основного інгредієнта використовується вершковий сир. У нашому рецепті цей інгредієнт ми замінили сиром. З великою впевненістю можна сказати, що це нітрохи не зіпсувало банановий десерт.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сир – 400 гр.
- Банан – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Какао-порошок – 4 ст. л.
- Сметана – 100 гр.
- Ванілін – за смаком
- Мед – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати банановий чізкейк з сиром? У глибокій мисці з’єднуємо цукор з підталим вершковим маслом. Все ретельно перемішуємо.
В окремій ємності змішуємо какао і борошно, перемішуємо, поки маса не стане однорідною.
Потім вміст обох мисок необхідно з’єднати і розмішати. В отриманій масі не повинні бути присутні грудочки.
В окрему глибоку миску розбиваємо яйця. Туди ж відправляємо цукор, сир, очищений від шкірки і нарізану тонкими кільцями банан, мед, сметану і ванілін, а також три ложки борошна. Все це необхідно довести до однорідної консистенції за допомогою блендера.
Форму, в якій будемо випікати чізкейк, змащуємо вершковим або рослинним маслом. Половину тіста рівномірно розподіляємо по дну форми, поверх тіста виливаємо всю бананово-сирну суміш.
Фінальний шар – частина тесту.
Відправляємо чізкейк випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на сорок п’ять хвилин.
Перед подачею чізкейк потрібно остудити і дати йому настоятися пару годин у холодильнику.
Банановий чізкейк Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк класичний Шоколадний чізкейк