Ці кекси справжня знахідка!
Готуються дуже просто. Мають мінімум інгредієнтів і головне – ні грама масла, а значить – не зашкодять нашій фігурі!
Рекомендую!!!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Банан – 2 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Сода харчова (негашене) – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 1.5 – 2 склянки
- Родзинки – 2 ст. л.
- Мак – 2 ст. л.
- Курага – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати банановий кекс без масла? Беремо банани і розминаємо їх виделкою. Найкраще взяти дуже стиглі банани, щоб вони легше розминалися.
До бананів додаємо склянку кефіру. Все ретельно перемішуємо.
До отриманої суміші додаємо промитий і заздалегідь вимочений родзинки або курагу, можна додати мак – все по вашому смаку. Перемішуємо.
Далі додаємо негашене соду і просіяне борошно. Все ретельно перемішуємо. Отримуємо густе тісто.
Викладаємо тісто в підготовлені форми, заповнюючи форму на 2/3.
Прогріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо в неї наші кекси. Випікаємо близько 40 хвилин до готовності. Час випічки залежить від потужності духовки.
Готовність можна перевірити сухий зубочисткою або сірником.
Після готовності кекси можна дістати з духовки, остудити і дістати з форми.
Тепер кекси без масла можна подавати до столу!
Приємного чаювання!!!