Бананово-горіховий кекс нікого не може залишити байдужим. Він ароматний, насичений, злегка вологий, з щільною рум’яною скоринкою. Горіхи вигідно відтіняють банановий смак і єдине, чого буде не вистачати в момент дегустації – це чашка кави.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Волоський горіх – 0,5 склянки
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати банановий кекс з горіхами. Готуємо продукти для кексу: дістаємо яйця і вершкове масло з холодильника, щоб привести їх до кімнатної температури.

Банани очищаємо і нарізаємо кружечками, щоб було легше потім розім’яти їх виделкою. Також можна скористатися блендером, в цьому випадку бананова маса стане повністю однорідною, і в готовому кексі не будуть відчуватися бананові шматочки.

Додаємо до бананової масі м’яке вершкове масло і ретельно перемішуємо.

Окремо змішуємо яйця з цукровим піском і збиваємо їх міксером на високій швидкості до стану густої пишної піни майже білого кольору.

В яєчно-цукрову піну всипаємо попередньо просіяне борошно з розпушувачем і акуратно перемішуємо круговими рухами зверху вниз.

В тісто викладаємо бананово-масляну масу і також акуратно перемішуємо лопаткою або ложкою.

Готуємо волоські горіхи: обсмажуємо на сухій сковороді протягом п’яти хвилин, висипаємо на обробну дошку і остуджуємо. Ножем нарізаємо горіхи на маленькі шматочки.

Висипаємо подрібнені горіхи в тісто, акуратно перемішуємо, намагаючись рівномірно розподілити горіхові шматочки в загальній масі.

Форму для випічки змащуємо маслом. Якщо використовуєте силіконову форму, нічим змащувати не потрібно. Викладаємо тісто в підготовлену форму і злегка розрівнюємо поверхню ложкою.

Ставимо форму з тестом в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на середній рівень і випікаємо протягом 40-50 хвилин. Тісто вологе, досить важкий, тому необхідно перевірити готовність перед тим, як діставати з духовки. Зубочистку або тонку дерев’яну паличку потрібно увіткнути в середину кексу – якщо вона вийде сухий, виріб готовий. Якщо є налипшее тісто, продовжуємо випікання і пізніше повторюємо тест на готовність.

Готовий кекс дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і витягаємо з форми на грати. Даємо повністю охолонути і прикрашаємо за смаком, наприклад, посипаємо просіяного цукровою пудрою. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Банановий кекс з горіхами Бананові кекси в духовці Бісквітні кекси Кекси в духовці