Закочувати березовий сік зручно в 3-х літрових банках: поміщається відразу великий об’єм соку, і зручно відміряти пропорції. На три літри соку – склянка цукру і половина чайної ложки лимонної кислоти. Все просто і зрозуміло.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Лимонна кислота – 0.5 ч.л.
Процес приготування:
Як почати готувати березовий сік на 3-х літрову банку на зиму? Березовий сік проціджують через марлю, складену в два-три шари. Так ми приберемо випадковий дрібне сміття. Поміщаємо проціджений березовий сік в каструлю, додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту в зазначений пропорціях, ставимо на плиту. Доводимо суміш до кипіння, але не кип’ятимо. Знімаємо пінку чистої шумівкою.
Банку моєму, стерилізуємо будь-яким звичним способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само чинимо і з кришкою.
Киплячий сік вливаємо в підготовлену суху банку, відразу закручуємо її стерилізованої сухий кришкою.
Перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо сік остигати.
Після цього прибираємо сік в прохолодне темне місце на зберігання. Бажано вжити таку консервацію протягом року.
Смачного!