Закочувати березовий сік зручно в 3-х літрових банках: поміщається відразу великий об’єм соку, і зручно відміряти пропорції. На три літри соку – склянка цукру і половина чайної ложки лимонної кислоти. Все просто і зрозуміло.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Сік березовий – 3 л
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 0.5 ч.л.

Процес приготування:

Як почати готувати березовий сік на 3-х літрову банку на зиму? Березовий сік проціджують через марлю, складену в два-три шари. Так ми приберемо випадковий дрібне сміття. Поміщаємо проціджений березовий сік в каструлю, додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту в зазначений пропорціях, ставимо на плиту. Доводимо суміш до кипіння, але не кип’ятимо. Знімаємо пінку чистої шумівкою.

Банку моєму, стерилізуємо будь-яким звичним способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само чинимо і з кришкою.

Киплячий сік вливаємо в підготовлену суху банку, відразу закручуємо її стерилізованої сухий кришкою.

Перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо сік остигати.

Після цього прибираємо сік в прохолодне темне місце на зберігання. Бажано вжити таку консервацію протягом року.

Смачного!

Березовий сік Березовий сік з лимонною кислотою на зиму Березовий сік на 3-х літрову банку з лимонною кислотою на зиму Закачування березового соку з лимонною кислотою на 3 літри Консервація березового соку Як закатати березовий сік з лимоном в банку на 3 літри