Березовий сік з льодяниками – це щось новеньке. Напій набуває легкий смак льодяників барбарис. Втім, ступінь вираженості цього смаку безпосередньо залежить від кількості доданих цукерок. Наводимо середні пропорції, а ви можете експериментувати з власним смаком.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 6 л.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Льодяники Барбарис – 100 гр.
Процес приготування:
Відразу готуємо тару: банки моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом, даємо висохнути. Так само чинимо і з кришками.
Льодяники звільняємо від обгорток. Кладемо в банки цукерки. Приблизний розрахунок – по три-чотири цукерки на три літри соку. Цю кількість можна як збільшити, так і зменшити, щоб добитися прийнятного для вас смаку.
Березовий сік проціджують через дрібне сито або марлю в об’ємну каструлю, щоб позбутися від дрібного випадкового сміття.
Додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту.
Перемішуємо і ставимо на плиту. Нагріваємо рідину до гарячого, практично киплячого стану, але до кипіння не доводимо.
Розливаємо в підготовлену тару з барбарисками гарячий березовий сік.
Відразу закручуємо стерилізованими банки сухими кришками.
Перевертаємо тару догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо сік остигати. Охолоджені банки прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце – льох або холодильник.
Приємного апетиту!
Березовий сік Березовий сік з лимонною кислотою на зиму Березовий сік з цукром і лимонною кислотою Березовий сік на зиму Закачування березового соку з лимонною кислотою на 3 літри Консервація березового соку