Березовий сік добре втамовує спрагу і дуже приємний на смак. Якщо хочете заготовити його на зиму, можна зробити це без додавання додаткових інгредієнтів і обійтися лише лимонною кислотою для страховки і цукру для солодощі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати березовий сік з лимонною кислотою на зиму? Березовий сік проціджують через марлю, складену в два-три шари, щоб позбутися від дрібного сміття. Виливаємо проціджений березовий сік в каструлю, додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту, ставимо на плиту. Доводимо рідину до кипіння. Знімаємо пінку чистої шумівкою.
Банки моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом і добре просушуємо. Так само чинимо і з кришками.
Киплячий сік вливаємо в підготовлені банки, відразу закручуємо їх стерилізованими сухими кришками за допомогою спеціального ключа.
Перевертаємо банки догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо остигати.
Після цього прибираємо сік в прохолодне темне місце на зберігання. Бажано зберігати таку консервацію не більше року.
Смачного!