Березовий сік можна закатати і без цукру, а для солодощі використовувати мед. Кислинку і приємний цитрусовий аромат додасть лимон. Такий простий напій при подачі можна доповнити льодом, листочками м’яти і гуртками лайма – в такому вигляді березовий сік «піде» зі столу дуже швидко.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Мед – 0.5 склянки
- Лимон – 1 шт.
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Готувати березовий сік з лимоном і медом легко! Березовий сік проціджують через марлю в каструлю і ставимо на плиту. Нагріваємо сік до дуже гарячого стану, але не кип’ятимо.
Банки моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом. Так само чинимо і з кришками.
Лимон промиваємо й ріжемо на четвертинки.
Вирізаємо м’якоть і кладемо її в підготовлені банки. Додаємо мед і лимонну кислоту.
В банки з лимоном і медом розливаємо гарячий березовий сік. Для зручності можна використовувати широку лійку. Закриваємо стерилізованими банки сухими кришками. Перевертаємо тару догори дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Вже остиглі банки з соком прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
На основі такого соку можна готувати різноманітні варіанти напоїв з додаванням шматочків цитрусових, м’яти, імбиру, давленой журавлини та ін
Смачного!