Родзинки і березовий сік – відмінна комбінація, яка використовується не тільки при приготуванні квасу, але і заготівель на зиму. Родзинки намагаємося вибирати якісний, чистий, який красиво «розгорнеться» в соку і не підведе своїм зовнішнім виглядом.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Сік березовий – 3 л
  • Цукор-пісок – 0.66 ст.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Ізюм – 0.5 ст.

Процес приготування:

Щоб приготувати березовий сік з родзинками на зиму, банку моєму, стерилізуємо будь-яким доступним способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само чинимо і з кришкою.

В банку додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту.

Родзинки промиваємо під проточною теплою водою і заливаємо окропом на п’ять-десять хвилин.

Потім воду зливаємо, а родзинки поміщаємо в банку слідом за цукром.

Березовий сік проціджуємо в каструлю через складену в два-три шаруючи марлю, після чого ставимо на плиту і доводимо до кипіння, але не кип’ятимо.

Киплячий сік вливаємо в банку з цукром і родзинками.

Відразу закручуємо її стерилізованої сухий кришкою за допомогою спеціального ключа.

Перевертаємо тару догори дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Родзинки буде поступово фарбувати сік.

Охолоджені банки прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце. Бажано вжити заготівлю протягом одного року.

Приємного апетиту!

Березовий сік з лимонною кислотою на зиму Березовий сік на 3-х літрову банку з лимонною кислотою на зиму Березовий сік на зиму Закачування березового соку з лимонною кислотою на 3 літри Консервація березового соку