Як з’явився рецепт приготування бешбармака саме нанайски – невідомо. Готують його з м’яса птиці з великою кількістю обсмаженого цибулі і моркви зі згорнутим в рулети тестом, переслоеным подрібненою цибулею. Блюдо виходить дуже ароматним і смачним. Тісто замішується на молоці та яйцях.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курячий окорочок – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 6 головок
  • Морква – 500 гр.
  • Бульйонний кубик – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати бешбармак по-нанайски з курки? Курячі стегенця промийте і наріжте разом з кісточкою на середні шматочки. Обсмажте м’ясо на добре розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору.

Почистіть і промийте цибулини і моркву. 3 цибулини наріжте на тонкі чверть колечка. Морква подрібніть на крупну тертку. На окремій сковорідці подрібнені цибулю і моркву обсмажте і насипте до них чайну ложечку солі і чорний перець.

В посуд для приготування бешбармака (казан або каструлю з товстим дном) перекладіть обсмажене м’ясо курки і моркву з цибулею. Потім налийте до них ½ л кип’яченої гарячої води і розкришите бульйонний кубик. Посуд прикрийте кришкою і тушкуйте все на невеликому вогні протягом 15 хвилин.

За цей час замісіть тісто для рулетиків. У посуд для замішування тіста просійте борошно, розбийте яйця, додайте молоко і 100 мл рослинного масла. Замісіть тісто спочатку ложкою, а потім на стільниці добре вимісіть руками. Замішане тісто прикрийте серветкою і залиште на 30 хвилин для відпочинку.

Після закінчення цього часу розріжте тісто на 4 однакових шматочка.

Кожен шматочок розкачати качалкою в лист товщиною не більш 2-3 мм.

Подрібніть в кашку з допомогою блендера залишилися цибулини. Кожен шматок тіста намажте олією і нанесіть шар подрібненого лука.

Потім аркуші акуратно скрутіть в рулети і наріжте їх на шматочки однакового розміру.

Рулетики укладіть поверх тушкованої з овочами м’яса курки. Тушкуйте страву на невеликому вогні протягом 30 хвилин. Ваш бешбармак по-нанайски готовий. Перекладіть його на велике красиве блюдо, розташовуючи цибульні рулетики знизу і курку з овочами зверху. Можете страву подати до столу.

Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з курки