Ситний бешбармак з яловичини можна приготувати в домашніх умовах. Страва порадує вас ніжним і м’яким м’ясом, а також оригінальною домашньою локшиною.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яловичина на кістці – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Для локшини: –
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 130 мл
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати бешбармак з яловичини в домашніх умовах? Шматки яловичини заздалегідь розморожуємо і ретельно промиваємо під водою.

М’ясо кладемо в каструлю, яку доверху заливаємо водою. Доводимо до кипіння на плиті.

Коли вода закипить, викладаємо в каструлю одну очищену цибулину, моркву і половину пучка свіжої зелені. Солимо за смаком і продовжуємо варити на середньому вогні не менше двох годин.

Поки відварюється м’ясо, замішуємо руками тісто для локшини. Для цього з’єднуємо борошно з яйцем, сіллю і водою.

Після того, як м’ясо отварится, знімаємо з бульйону жир і на ньому тушкуємо півкільця цибулі з залишилася зеленню в сковороді або в каструлі з товстим дном.

Готове тісто тонко розкачуємо і нарізаємо на акуратні невеликі квадрати.

Окремо кип’ятимо воду, солимо і занурюємо сиру домашню локшину. Відварюємо до готовності – близько 7 хвилин.

На плоску тарілку викладаємо готову локшину, на неї – відокремлене від кістки і дрібно нарізане м’ясо. Поливаємо все це цибулевої піджаркою. Готово, можна подавати до столу!

Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний