Ледачий бешбармак – це спрощений варіант традиційно страви казахської кухні. Для його приготування береться спеціальна готова локшина для бешбармака або листи для лазаньї, адже без них у вас будуть просто макарони з м’ясом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 5 головок
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Локшина для бешбармака – 1 пакет

Процес приготування:

Почнемо готувати ледачий бешбармак з курки. Тушку курки добре промийте. Почистіть моркву і цибулину для бульйону.

Курку покладіть в каструлю і залийте холодною водою. Додайте цибулю, моркву і листочок лавра. Відваріть курку до готовності на невеликому вогні. Каструлю кришкою не накривайте, щоб бульйон вийшов прозорим. Пінку з поверхні знімайте маленьким ситечком.

Зварену курку вийміть з бульйону. Видаліть також овочі і лавр, а бульйон процідіть.

Чотири цибулини почистіть і наріжте на тонкі півкільця. Перекладіть цибулю в окремий посуд і на 7 хвилин залийте киплячим бульйоном. Потім цибулю, потім відкиньте на друшляк.

Частина процідженого бульйону залиште для подачі бешбармака.

Відварене м’ясо курки відокремити від кісток і наріжте ножем або розділіть руками на невеликі шматочки.

В бульйоні, що залишився відваріть до готовності локшину для бешбармака. Готову локшину шумівкою перекладіть на велике блюдо.

Поверх локшини розкладіть шматочки курячого м’яса. У центр блюда покладіть цибулю. Посипте все чорним меленим перцем, полийте гарячим бульйоном і лінивий бешбармак з курки можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з готової локшиною Бешбармак з курки Бешбармак класичний