Бешбармак з готової курки з локшиною – один з рецептів цієї традиційної страви. Згідно класиці, він готується з баранини і яловичини, але рецепт з куркою має право на існування. Готується такий бешбармак просто. Взявши його за основу і додаючи овочі чи приправи, ви завжди зможете приготувати це ситне і смачне блюдо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча грудка – 1 кг
  • Локшина яєчна – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати бешбармак з готової курки з локшиною, курячу грудку, добре промийте під проточною водою і розріжте на дві половинки.

Потім грудинку разом з кісточкою і шкірою залийте холодною водою з додаванням солі і поваріть на невеликому вогні протягом 30 хвилин.

До кінця варіння в бульйон додайте листочки лавра і горошини чорного перцю.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.

У сковорідці розігрійте олію і обсмажте цибулю до прозорості.

Потім до смаженій луку налийте трохи курячого бульйону і тушкуйте все протягом 5 хвилин на середньому вогні.

Відварену грудинку вийміть з бульйону і трохи остудіть.

Курячий бульйон доведіть до кипіння і протягом 5-7 хвилин відваріть в ньому яєчну локшину для бешбармака.

Поки локшина вариться, у відвареної грудки видалити шкіру і кістки.

Потім м’ясо порізати середніми шматочками.

Шматочки м’яса перекладіть в сковорідку до тушкованого цибулі і все перемішайте.

Зварену локшину шумівкою перекладіть на одне велике блюдо або плоскі порційні тарілки.

Поверх локшини розкладіть курку з цибулею і можете подавати страву до столу.

Подайте до бешбармаку курячий бульйон, розлив його в піали.

Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з курки