Приготувати класичний бешбармак з баранини зовсім нескладно, і це блюдо доступно навіть таким господиням, які вміють смажити тільки котлети. Продукти доступні. Це смачне блюдо зазвичай готують для великої компанії гостей.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Баранина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 2.5 склянки
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Для класичного бешбармака з баранини візьміть баранину на кісточці або вирізку. Його промийте холодною водою, обсушити серветками і наріжте на великі шматочки, щоб швидше зварилася.
Потім шматочки баранини покладіть у велику каструлю, залийте 3 літрами чистої води і поставте варитися. Варіння м’яса займає багато часу в приготуванні цієї страви, тому його можна зварити заздалегідь.
Доведіть бульйон до кипіння, зніміть з поверхні пінку і варіть баранину на маленькому вогні і під закритою кришкою протягом 2,5 години.
За цей час замісіть тісто для бешбармачной локшини. У посуд для замішування тіста розбийте два яйця, додайте щіпку солі і насипте через сито потрібну кількість борошна.
Тісто добре вимісити руками, щоб вийшло тугим і однорідним. Якщо воно дуже туге і погано вимішується, то додайте 1-2 столові ложки води.
Потім тісто скачайте в колобок, загорніть в плівку або пакет і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
Відпочиле тісто розріжте на кілька шматочків.
Кожен шматочок розкачати качалкою в тонкі листи товщиною не більше 3 мм
Потім листи наріжте на ромбики будь-яких розмірів. Для цієї страви шматочки локшини зазвичай крупно нарізають.
Шматочки локшини залиште на столі на деякий час, щоб вони трохи підсохли.
За 30 хвилин до закінчення варіння баранини покладіть в бульйон очищену моркву, сіль, одну цибулину і спеції за смаком.
Зварену баранину перекладіть з бульйону на тарілку і руками розділіть м’ясо на невеликі шматочки.
Бульйон обов’язково процідіть на сито.
Решта цибулини почистіть і наріжте на півкільця.
Одну частину нарізаного лука посмажте протягом 2-3 хвилин на сковорідці.
Іншу частину перекладіть в невелику каструльку, налийте до нього трохи бульйону і поваріть на невеликому вогні 2 хвилини.
Зварений цибулю перекладіть на тарілку, посоліть, поперчіть і трохи остудіть.
В м’ясному бульйоні зваріть підготовлену бешбармачную локшину. Щоб вона не злиплася, можете варити порційно, тільки не переваріть.
Зварену локшину відкиньте на друшляк.
Потім її трохи перемішайте з обсмаженою цибулею.
На красивому блюді зберіть бешбармак. В середину його покладіть шматочки баранини. Поверх м’яса викладіть варену цибулю. Навколо м’яса покладіть локшину з смаженою цибулею. М’ясний бульйон розлийте в окремі піали або чашки. Бешбармак з баранини готовий. Страву можна подати до столу.
Приємного апетиту!
Бешбармак