Приготувати класичний бешбармак з баранини зовсім нескладно, і це блюдо доступно навіть таким господиням, які вміють смажити тільки котлети. Продукти доступні. Це смачне блюдо зазвичай готують для великої компанії гостей.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баранина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 2.5 склянки
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Для класичного бешбармака з баранини візьміть баранину на кісточці або вирізку. Його промийте холодною водою, обсушити серветками і наріжте на великі шматочки, щоб швидше зварилася.

Потім шматочки баранини покладіть у велику каструлю, залийте 3 літрами чистої води і поставте варитися. Варіння м’яса займає багато часу в приготуванні цієї страви, тому його можна зварити заздалегідь.

Доведіть бульйон до кипіння, зніміть з поверхні пінку і варіть баранину на маленькому вогні і під закритою кришкою протягом 2,5 години.

За цей час замісіть тісто для бешбармачной локшини. У посуд для замішування тіста розбийте два яйця, додайте щіпку солі і насипте через сито потрібну кількість борошна.

Тісто добре вимісити руками, щоб вийшло тугим і однорідним. Якщо воно дуже туге і погано вимішується, то додайте 1-2 столові ложки води.

Потім тісто скачайте в колобок, загорніть в плівку або пакет і залиште на 30 хвилин для відпочинку.

Відпочиле тісто розріжте на кілька шматочків.

Кожен шматочок розкачати качалкою в тонкі листи товщиною не більше 3 мм

Потім листи наріжте на ромбики будь-яких розмірів. Для цієї страви шматочки локшини зазвичай крупно нарізають.

Шматочки локшини залиште на столі на деякий час, щоб вони трохи підсохли.

За 30 хвилин до закінчення варіння баранини покладіть в бульйон очищену моркву, сіль, одну цибулину і спеції за смаком.

Зварену баранину перекладіть з бульйону на тарілку і руками розділіть м’ясо на невеликі шматочки.

Бульйон обов’язково процідіть на сито.

Решта цибулини почистіть і наріжте на півкільця.

Одну частину нарізаного лука посмажте протягом 2-3 хвилин на сковорідці.

Іншу частину перекладіть в невелику каструльку, налийте до нього трохи бульйону і поваріть на невеликому вогні 2 хвилини.

Зварений цибулю перекладіть на тарілку, посоліть, поперчіть і трохи остудіть.

В м’ясному бульйоні зваріть підготовлену бешбармачную локшину. Щоб вона не злиплася, можете варити порційно, тільки не переваріть.

Зварену локшину відкиньте на друшляк.

Потім її трохи перемішайте з обсмаженою цибулею.

На красивому блюді зберіть бешбармак. В середину його покладіть шматочки баранини. Поверх м’яса викладіть варену цибулю. Навколо м’яса покладіть локшину з смаженою цибулею. М’ясний бульйон розлийте в окремі піали або чашки. Бешбармак з баранини готовий. Страву можна подати до столу.

Приємного апетиту!

Бешбармак