Бешбармак з качки в домашніх умовах вкусныйи виглядає дуже апетитно! Багато знають це смачне блюдо тюркської кухні. Його можна приготувати не тільки з баранини і конини, але і з м’яса качки. Бешбармак з цієї птиці вийде у вас наваристим, ситним і апетитним. Тісто для локшини замішуємо своїми руками і готуємо локшину трохи по-іншому, ніж традиційний бешбармак. Попередньо обробити тушку за загальними правилами.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 700 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Петрушка – 2 пучка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 0.5 склянки
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати бешбармак з качки в домашніх умовах. Оброблену тушку качки наріжте на невеликі шматочки. У посуді для приготування бешбармака (каструлі з товстим дном, високій сковороді або казані) добре розігрійте рослинне масло і перекладіть в неї шматочки качки.
протягом 7 хвилин обсмажте шматочки качки на середньому вогні. Потім додайте подрібнену на терці моркву і нарізану цибулину. Качку з овочами посмажте ще 5 хвилин.
Потім до м’яса налийте воду, щоб воно було повністю покрито рідиною, і тушкуйте його на невеликому вогні протягом 1 години і під закритою кришкою.
Поки качка гаситься, замісіть тісто для локшини. У посуд для замішування тіста розбийте куряче яйце, налити півсклянки води, додайте щіпку солі і віночком все збийте.
Потім в цю рідку основу порційно насипте просіяне на сито борошно і замісіть тісто. Спочатку тісто замішують віночком.
Потім перекладіть його на присипану борошном робочу поверхню столу і добре вимісіть руками до однорідного стану.
Потім замішане тісто розріжте на кілька шматочків і кожен шматочок розкачати качалкою в тонкі листи, як на пельмені.
Потім за допомогою силіконової пензлика намажте кожен аркуш рослинним маслом.
Дрібно наріжте петрушку і решта 2 цибулини і розділіть їх на кількість аркушів тесту. Потім на кожен лист рівномірно розкладіть ці інгредієнти подрібнені.
Потім листи тіста щільно загорніть в рулети.
Рулети наріжте на шматочки довжиною до 4 див.
приготоване до цього часу м’ясо качки додайте за смаком сіль і перець і перекладіть до нього шматочки рулетів.
Посуд прикрийте кришкою і тушкуйте бешбармак на маленькому вогні 10-15 хвилин.
Після закінчення цього часу приготований бешбармак з качки розкладіть в порційні тарілки і можете подавати до столу.
Смачного!