Бешбармак з качки в домашніх умовах вкусныйи виглядає дуже апетитно! Багато знають це смачне блюдо тюркської кухні. Його можна приготувати не тільки з баранини і конини, але і з м’яса качки. Бешбармак з цієї птиці вийде у вас наваристим, ситним і апетитним. Тісто для локшини замішуємо своїми руками і готуємо локшину трохи по-іншому, ніж традиційний бешбармак. Попередньо обробити тушку за загальними правилами.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 700 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Петрушка – 2 пучка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 0.5 склянки
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати бешбармак з качки в домашніх умовах. Оброблену тушку качки наріжте на невеликі шматочки. У посуді для приготування бешбармака (каструлі з товстим дном, високій сковороді або казані) добре розігрійте рослинне масло і перекладіть в неї шматочки качки.

протягом 7 хвилин обсмажте шматочки качки на середньому вогні. Потім додайте подрібнену на терці моркву і нарізану цибулину. Качку з овочами посмажте ще 5 хвилин.

Потім до м’яса налийте воду, щоб воно було повністю покрито рідиною, і тушкуйте його на невеликому вогні протягом 1 години і під закритою кришкою.

Поки качка гаситься, замісіть тісто для локшини. У посуд для замішування тіста розбийте куряче яйце, налити півсклянки води, додайте щіпку солі і віночком все збийте.

Потім в цю рідку основу порційно насипте просіяне на сито борошно і замісіть тісто. Спочатку тісто замішують віночком.

Потім перекладіть його на присипану борошном робочу поверхню столу і добре вимісіть руками до однорідного стану.

Потім замішане тісто розріжте на кілька шматочків і кожен шматочок розкачати качалкою в тонкі листи, як на пельмені.

Потім за допомогою силіконової пензлика намажте кожен аркуш рослинним маслом.

Дрібно наріжте петрушку і решта 2 цибулини і розділіть їх на кількість аркушів тесту. Потім на кожен лист рівномірно розкладіть ці інгредієнти подрібнені.

Потім листи тіста щільно загорніть в рулети.

Рулети наріжте на шматочки довжиною до 4 див.

приготоване до цього часу м’ясо качки додайте за смаком сіль і перець і перекладіть до нього шматочки рулетів.

Посуд прикрийте кришкою і тушкуйте бешбармак на маленькому вогні 10-15 хвилин.

Після закінчення цього часу приготований бешбармак з качки розкладіть в порційні тарілки і можете подавати до столу.

Смачного!

Бешбармак