Для смачного обіду у великій сім’ї або до святкового столу ви можете приготувати за цим рецептом бешбармак з качки з картоплею. По суті, це м’ясо качки з локшиною, доповнене картоплею. Готується воно нескладно. Цей простий рецепт повинен вам сподобатися.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Для тіста: –
  • Житнє обдирне борошно – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати бешбармак з качки з картоплею. Оброблену тушку качки наріжте на шматочки.

Потім покладіть в каструлю, залийте чистою водою, додайте сіль і варіть після початку кипіння на невеликому вогні протягом 2 годин, щоб м’ясо легко відокремлювалося від кісточки.

Поки м’ясо готується, замісіть тісто для локшини. У посуд для замішування тіста розбийте яйця, насипте дрібку солі, додайте рослинне масло і перемішайте.

Потім порційно насипте просіяне борошно і замісіть тісто спочатку виделкою, а потім на робочій поверхні стола добре вимісіть його руками. Воно повинно бути тугим. Тісто покладіть в пакет і залиште на 30 хвилин для відпочинку.

Відпочиле тісто розрізати на 2 частини і розкачайте їх в тонкі листи.

Розкачані листи наріжте на прямокутні шматочки довжиною до 5-7 див. Розкладіть їх на столі і залиште на 20 хвилин, щоб трохи підсохли.

Зварене м’ясо качки перекладіть з бульйону на окрему тарілку.

В м’ясний бульйон покладіть очищені і нарізані на великі шматочки картоплини і зваріть до готовності.

Потім картоплю дістаньте з бульйону і в ньому зваріть підготовлену локшину.

Зварену локшину шумівкою перекладіть на велике блюдо, в якому будете збирати бешбармак.

Цибулини наріжте на тонкі півкільця і тушкуйте протягом 5 хвилин в окремій каструльці і невеликій кількості бульйону.

Приготований лук, посоліть і поперчіть за смаком.

Відварене м’ясо качки руками розділіть на невеликі шматочки і перекладіть їх на блюдо поверх локшини.

Навколо локшина з м’ясом розкладіть відварену картоплю, а зверху викладіть тушкований цибулю. Бешбармак з качки з картоплею готовий. Страву можна подати до столу.

Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з картоплею