Для смачного обіду у великій сім’ї або до святкового столу ви можете приготувати за цим рецептом бешбармак з качки з картоплею. По суті, це м’ясо качки з локшиною, доповнене картоплею. Готується воно нескладно. Цей простий рецепт повинен вам сподобатися.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Картопля – 6 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Для тіста: –
- Житнє обдирне борошно – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати бешбармак з качки з картоплею. Оброблену тушку качки наріжте на шматочки.
Потім покладіть в каструлю, залийте чистою водою, додайте сіль і варіть після початку кипіння на невеликому вогні протягом 2 годин, щоб м’ясо легко відокремлювалося від кісточки.
Поки м’ясо готується, замісіть тісто для локшини. У посуд для замішування тіста розбийте яйця, насипте дрібку солі, додайте рослинне масло і перемішайте.
Потім порційно насипте просіяне борошно і замісіть тісто спочатку виделкою, а потім на робочій поверхні стола добре вимісіть його руками. Воно повинно бути тугим. Тісто покладіть в пакет і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
Відпочиле тісто розрізати на 2 частини і розкачайте їх в тонкі листи.
Розкачані листи наріжте на прямокутні шматочки довжиною до 5-7 див. Розкладіть їх на столі і залиште на 20 хвилин, щоб трохи підсохли.
Зварене м’ясо качки перекладіть з бульйону на окрему тарілку.
В м’ясний бульйон покладіть очищені і нарізані на великі шматочки картоплини і зваріть до готовності.
Потім картоплю дістаньте з бульйону і в ньому зваріть підготовлену локшину.
Зварену локшину шумівкою перекладіть на велике блюдо, в якому будете збирати бешбармак.
Цибулини наріжте на тонкі півкільця і тушкуйте протягом 5 хвилин в окремій каструльці і невеликій кількості бульйону.
Приготований лук, посоліть і поперчіть за смаком.
Відварене м’ясо качки руками розділіть на невеликі шматочки і перекладіть їх на блюдо поверх локшини.
Навколо локшина з м’ясом розкладіть відварену картоплю, а зверху викладіть тушкований цибулю. Бешбармак з качки з картоплею готовий. Страву можна подати до столу.
Приємного апетиту!
Бешбармак Бешбармак з картоплею