Класичний бешбармак готується з баранини. Господині часто замінюють жирну баранину на м’ясо курки. У результаті складного процесу приготування виходить ситне і смачне блюдо, яке прикрашає не тільки обідній, але і святковий стіл. Бажано готувати бешбармак з домашньої курки, тоді у вас буде насичений і ароматний бульйон.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Курка – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 4 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування класичного бешбармака з курки. М’ясо курки з кісточкою промийте, покладіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте на великий вогонь. Коли бульйон закипить, зніміть пінку, додайте за смаком сіль, покладіть розрізану цибулину на шматочки, горошини запашного перцю і варіть курку на маленькому вогні протягом години. Треба, щоб м’ясо відставало від кісточки. В кінці приготування покладіть в бульйон листочок лавра.

Поки вариться м’ясо, займіться тестом. У посуд для замішування тіста просійте борошно, насипте щіпку солі і розбийте яйце.

Потім налийте охолоджену кип’ячену воду і замісіть тісто. Деякі кулінари рекомендують додавати крижану воду. Замішане тісто має бути досить тугим і не прилипати до долонь. Тісто покладіть в пакет і залиште на 30 хвилин.

Зварене м’ясо курки перекладіть з бульйону на окрему тарілку. Якщо бульйон при варінні википів, то додайте ще трохи води і доведіть до кипіння. Потім бульйон процідіть на сито. М’ясо руками розділіть на невеликі шматочки.

Іншу цибулину почистіть від шкірки і наріжте на тонкі півкільця.

Нашатковану цибулю покладіть в киплячий бульйон, поваріть 3 хвилини і шумівкою перекладіть на тарілку. Половину бульйону відлийте в інший посуд. Його окремо подасте до бешбармаку.

Відпочиле тісто розкачайте качалкою в тонкий лист. Потім наріжте його на великі квадрати.

Потім цю локшину відваріть до готовності в бульйоні, що залишився.

Готову локшину шумівкою перекладіть на велике блюдо. Поверх локшини викладіть шматочки курки.

На курку укладіть томлений в бульйоні цибулю. Блюдо посипте перцем, полийте гарячим бульйоном.

В окремі піали розлийте бульйон, який раніше відлили. Декоруйте блюдо свіжою зеленню. Класичний бешбармак з курки готовий. Можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з курки Бешбармак класичний