Це ситне, навіть можна сказати, що дуже ситне казахське блюдо з задоволенням готують наші господині. Бешбармак, приготований з різних сортів м’яса і в казані разом з тонкою локшиною і бульйоном, буде у вас смачним обідом, так і святковим блюдом. Готуємо з яловичини і баранини. Тісто замішуємо своїми руками, але можна взяти і готову бешбармачную локшину.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 500 гр.
- Яловичина – 500 гр.
- Вода – 3 л
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець духмяний – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 100 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати бешбармак з яловичини і баранини. Спочатку підготуйте всі продукти для приготування бешбармака.
Яловичину і баранину обробити на шматки і промийте холодною водою.
В казан або каструлю з товстим дном помістіть м’ясо і залийте його холодною водою. Поставте Казан на великий вогонь і доведіть бульйон до кипіння. Потім зніміть пінку з поверхні і варіть м’ясо на маленькому вогні протягом 2 годин. Потрібно, щоб м’ясо добре разварилось і легко відокремлювалося від кісточки.
Поки вариться м’ясо, займіться тестом. У посуд для замішування тіста просійте борошно, вбийте яйця, додайте сіль і воду. Кількість води можна змінити, адже потрібно круте тісто. Всі лопаткою перемішайте.
Потім перекладіть тісто на присипану мукою стільницю і руками його добре вимісіть. Тісто треба вимішувати не менше 10 хвилин. Потім його скачайте в колобок, покладіть в пакет і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
Відпочиле тісто розкачайте качалкою в тонкий лист.
Потім лист спочатку на наріжте на широкі смужки, а потім на ромбики. Заготовки тіста перекладіть на чистий рушник, щоб трохи підсохли.
За годину до завершення варіння м’яса покладіть в бульйон очищені моркву, цибулину, листочки лавра, горошки перцю і додайте за смаком сіль.
Зварене м’ясо вийміть з бульйону і розберіть його на окремі волокна або наріжте на невеликі шматочки.
Почистіть всі цибулини і наріжте на тонкі кільця.
Половину шинкованої лука обсмажте до прозорості на жирі, знятому з бульйону. Якщо жиру замало, то додайте в сковорідку трохи вершкового масла.
Другу частину цибулі помістіть в окрему каструльку і залийте гарячим бульйоном, додайте чорний мелений перець і поваріть на невеликому вогні 2 хвилини. Потім шумівкою перекладіть цей лук на тарілочку.
В бульйоні, що залишився відваріть до готовності ромбики тесту. Важливо, щоб вони не злиплися при варінні, тому можете відварювати порційно.
Відварені ромбики перекладіть на сковороду з обсмаженою цибулею і добре перемішайте.
Тепер можете збирати бешбармак для подачі. На велике блюдо викладіть зі сковорідки ромбики локшини з цибулею. Поверх їх укладіть шматочки м’яса. На м’ясо викладіть томлений в бульйоні цибулю. Бульйон розлийте в піали і додайте свіжу зелень. Бешбармак з баранини і яловичини готовий. Можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний