Це ситне, навіть можна сказати, що дуже ситне казахське блюдо з задоволенням готують наші господині. Бешбармак, приготований з різних сортів м’яса і в казані разом з тонкою локшиною і бульйоном, буде у вас смачним обідом, так і святковим блюдом. Готуємо з яловичини і баранини. Тісто замішуємо своїми руками, але можна взяти і готову бешбармачную локшину.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина – 500 гр.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Вода – 3 л
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати бешбармак з яловичини і баранини. Спочатку підготуйте всі продукти для приготування бешбармака.

Яловичину і баранину обробити на шматки і промийте холодною водою.

В казан або каструлю з товстим дном помістіть м’ясо і залийте його холодною водою. Поставте Казан на великий вогонь і доведіть бульйон до кипіння. Потім зніміть пінку з поверхні і варіть м’ясо на маленькому вогні протягом 2 годин. Потрібно, щоб м’ясо добре разварилось і легко відокремлювалося від кісточки.

Поки вариться м’ясо, займіться тестом. У посуд для замішування тіста просійте борошно, вбийте яйця, додайте сіль і воду. Кількість води можна змінити, адже потрібно круте тісто. Всі лопаткою перемішайте.

Потім перекладіть тісто на присипану мукою стільницю і руками його добре вимісіть. Тісто треба вимішувати не менше 10 хвилин. Потім його скачайте в колобок, покладіть в пакет і залиште на 30 хвилин для відпочинку.

Відпочиле тісто розкачайте качалкою в тонкий лист.

Потім лист спочатку на наріжте на широкі смужки, а потім на ромбики. Заготовки тіста перекладіть на чистий рушник, щоб трохи підсохли.

За годину до завершення варіння м’яса покладіть в бульйон очищені моркву, цибулину, листочки лавра, горошки перцю і додайте за смаком сіль.

Зварене м’ясо вийміть з бульйону і розберіть його на окремі волокна або наріжте на невеликі шматочки.

Почистіть всі цибулини і наріжте на тонкі кільця.

Половину шинкованої лука обсмажте до прозорості на жирі, знятому з бульйону. Якщо жиру замало, то додайте в сковорідку трохи вершкового масла.

Другу частину цибулі помістіть в окрему каструльку і залийте гарячим бульйоном, додайте чорний мелений перець і поваріть на невеликому вогні 2 хвилини. Потім шумівкою перекладіть цей лук на тарілочку.

В бульйоні, що залишився відваріть до готовності ромбики тесту. Важливо, щоб вони не злиплися при варінні, тому можете відварювати порційно.

Відварені ромбики перекладіть на сковороду з обсмаженою цибулею і добре перемішайте.

Тепер можете збирати бешбармак для подачі. На велике блюдо викладіть зі сковорідки ромбики локшини з цибулею. Поверх їх укладіть шматочки м’яса. На м’ясо викладіть томлений в бульйоні цибулю. Бульйон розлийте в піали і додайте свіжу зелень. Бешбармак з баранини і яловичини готовий. Можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний