Класичний бешбармак готується з відварної баранини або конини, але і з куркою, картоплею і локшиною у вас вийде ситне і апетитне блюдо. Поєднання м’яса курки, тіста і картоплі абсолютно відрізняє цю страву за смаком від пельменів.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Курка – 500 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Локшина для бешбармака – 250 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати класичний бешбармак з курки та картоплі легко! Половину тушки курки промийте і від відварити до повної готовності у воді з додаванням солі. Потім зварене м’ясо відокремте від кісточки і руками розділити на волокна. Складіть м’ясо курки в окремий посуд.

Почистіть картоплини, розріжте на половинки і відваріть до готовності в курячому бульйоні.

Цибулини почистіть і наріжте на півкільця. Перекладіть їх у бульйон до картоплі і поваріть кілька хвилин разом з картоплею.

Відварені картоплю і цибулю шумівкою перекладіть в посуд до курячого м’яса.

Для цієї страви візьміть спеціальну тонку локшину.

Можете приготувати тісто і своїми руками за рецептом, як для пельменів, і потім нарізати на великі квадратні шматочки.

Шматочки тіста відваріть в тому ж бульйоні протягом 5-10 хвилин. Потім перекладіть в посуд до картоплі і курці. Бульйон процідіть.

В порційні тарілки викладіть картоплю з куркою і поруч варене тісто. Полийте все процідженим бульйоном і можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з готової локшиною Бешбармак з курки