Бешбармак з яловичини в казані – це страва для пікніка або недільного дня у великій родині. Готується воно на багатті. Можна приготувати його і вдома на плиті, але буде не те. Рецепт непростий і займає багато часу, але результат буде коштувати витрачених зусиль. Готувати можна з однієї яловичини, але можна і з додаванням іншого м’яса.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яловичина – 2.5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Часник (молодий зі стеблами) – 10 зуб.
  • Петрушка – 120 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 0.5 склянки
  • Часник зелень – 3 пера

Процес приготування:

Готувати бешбармак з яловичини в казані легко! Яловичину для цієї страви розріжте на кілька шматків і їх добре промийте. Складіть м’ясо в чистий казан і залийте 3 літрами холодної води.

Розпаліть багаття і не забудьте періодично додавати в нього дрова. Казан з м’ясом поставте на вогонь.

Коли бульйон закипить, перші 30 хвилин регулярно знімайте з поверхні пінку.

Коли пінка перестане утворюватися, покладіть в бульйон очищені моркву і цибулину.

Потім казан щільно закрийте кришкою. Варіть яловичину на невеликому полум’ї, тільки щоб бульйон потихеньку кипів не менше 2 годин. До кінця варіння м’ясо повинно добре відставати від кісточок.

Поки м’ясо вариться, замісіть тісто для локшини. У посуд для замішування тіста насипте потрібну кількість просіяного борошна. У борошно розбийте яйця, додайте сіль і підігріту воду.

Спочатку ложкою, а потім руками тісто добре вимісити. Воно повинно бути тугим і еластичним. Тісто скачайте в колобок і на 30 хвилин, помістивши в пакет, залиште для відпочинку.

Через півгодини тісто ще трохи помісіть і розріжте на 4 шматочки.

Шматочки розкачайте качалкою в тонкі листи товщиною не більше 2 мм і залиште на 30 хвилин, щоб трохи підсохли.

Потім наріжте їх ромбиками довжиною 6 див.

Ромбики розкладіть на столі і залиште на деякий час, щоб також ще підсохли.

Коли м’ясо звариться, ополоником зніміть в окремий посуд з його поверхні весь жир і трохи бульйону, щоб було 2 склянки рідини.

В казан до м’яса покладіть очищений часник разом зі стеблами, насипте спеції (добре підійде зіра) і сіль, перемішайте і поваріть м’ясо ще хвилин 15-20.

Потім дістаньте з бульйону все м’ясо і зварені овочі. М’ясо трохи остудіть і наріжте на невеликі шматочки. Нарізайте поперек волокон.

Почистіть цибулю і наріжте його на тонкі півкільця. Залиште половинку цибулини.

В окрему каструлю покладіть нашатковану цибулю, перекладіть в неї шматочки яловичини, кілька стебел часнику, спеції і налийте бульйон до половини об’єму вмісту.

Каструлю з м’ясом помістіть над вогнем, і все тушкуйте протягом 5-6 хвилин, ложкою постійно перемішуючи.

Решту половинку цибулини і промиту петрушку дрібно нашаткуйте.

Перекладіть їх до бульйону в казані.

Бульйон закип’ятити і відваріть до готовності підготовлену локшину.

Зварену локшину викладіть на велике блюдо. Полийте її раніше знятим з бульйону жиром і посипте спеціями і зеленню.

На локшину викладіть м’ясо з цибулею. М’ясний бульйон розлийте в піали. Бешбармак з яловичини в казані можете подати до обіду.

Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний