Бешбармак з яловичини в казані – це страва для пікніка або недільного дня у великій родині. Готується воно на багатті. Можна приготувати його і вдома на плиті, але буде не те. Рецепт непростий і займає багато часу, але результат буде коштувати витрачених зусиль. Готувати можна з однієї яловичини, але можна і з додаванням іншого м’яса.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яловичина – 2.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Часник (молодий зі стеблами) – 10 зуб.
- Петрушка – 120 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Вода – 0.5 склянки
- Часник зелень – 3 пера
Процес приготування:
Готувати бешбармак з яловичини в казані легко! Яловичину для цієї страви розріжте на кілька шматків і їх добре промийте. Складіть м’ясо в чистий казан і залийте 3 літрами холодної води.
Розпаліть багаття і не забудьте періодично додавати в нього дрова. Казан з м’ясом поставте на вогонь.
Коли бульйон закипить, перші 30 хвилин регулярно знімайте з поверхні пінку.
Коли пінка перестане утворюватися, покладіть в бульйон очищені моркву і цибулину.
Потім казан щільно закрийте кришкою. Варіть яловичину на невеликому полум’ї, тільки щоб бульйон потихеньку кипів не менше 2 годин. До кінця варіння м’ясо повинно добре відставати від кісточок.
Поки м’ясо вариться, замісіть тісто для локшини. У посуд для замішування тіста насипте потрібну кількість просіяного борошна. У борошно розбийте яйця, додайте сіль і підігріту воду.
Спочатку ложкою, а потім руками тісто добре вимісити. Воно повинно бути тугим і еластичним. Тісто скачайте в колобок і на 30 хвилин, помістивши в пакет, залиште для відпочинку.
Через півгодини тісто ще трохи помісіть і розріжте на 4 шматочки.
Шматочки розкачайте качалкою в тонкі листи товщиною не більше 2 мм і залиште на 30 хвилин, щоб трохи підсохли.
Потім наріжте їх ромбиками довжиною 6 див.
Ромбики розкладіть на столі і залиште на деякий час, щоб також ще підсохли.
Коли м’ясо звариться, ополоником зніміть в окремий посуд з його поверхні весь жир і трохи бульйону, щоб було 2 склянки рідини.
В казан до м’яса покладіть очищений часник разом зі стеблами, насипте спеції (добре підійде зіра) і сіль, перемішайте і поваріть м’ясо ще хвилин 15-20.
Потім дістаньте з бульйону все м’ясо і зварені овочі. М’ясо трохи остудіть і наріжте на невеликі шматочки. Нарізайте поперек волокон.
Почистіть цибулю і наріжте його на тонкі півкільця. Залиште половинку цибулини.
В окрему каструлю покладіть нашатковану цибулю, перекладіть в неї шматочки яловичини, кілька стебел часнику, спеції і налийте бульйон до половини об’єму вмісту.
Каструлю з м’ясом помістіть над вогнем, і все тушкуйте протягом 5-6 хвилин, ложкою постійно перемішуючи.
Решту половинку цибулини і промиту петрушку дрібно нашаткуйте.
Перекладіть їх до бульйону в казані.
Бульйон закип’ятити і відваріть до готовності підготовлену локшину.
Зварену локшину викладіть на велике блюдо. Полийте її раніше знятим з бульйону жиром і посипте спеціями і зеленню.
На локшину викладіть м’ясо з цибулею. М’ясний бульйон розлийте в піали. Бешбармак з яловичини в казані можете подати до обіду.
Приємного апетиту!
Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний