Заварні млинці виходять щільніше і більш легкими, ніж звичайні. Якщо ви не любите млинці на воді, але дуже хочете приготувати заварні, то спробуйте цей бездоганний рецепт. Вони добре підійдуть до чаю і відмінно поєднуються з самими різними начинками.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 2 склянки
- Вода кип’ячена – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 7 ст. л.
Процес приготування:
Готувати заварні млинці на молоці і окропі просто! Яйця розбиваємо в глибоку миску, додаємо до них молоко, соду, сіль і цукор. Все добре перемішуємо.
Поступово додаємо борошно і добре розмішуємо. Стежимо, щоб не утворювалися грудочки.
Невеликий струменем вводимо окріп і розмішуємо. Даємо нашому тісту настоятися 5-7 хв.
Розігріваємо сковороду, змащену маслом і виливаємо один черпак млинцевого тесту. Розрівнюємо його, трохи нахиляючи сковороду в різні сторони. Смажимо на помірному вогні 3-4 хв. кожну сторону.
Повторюємо таким чином з усіма млинцями.
Приємного апетиту!
Млинці без дріжджів Млинці класичні Млинці на молоці з яйцями Оригінальні млинці на Масляну Тонкі млинці на молоці Тонкі млинці на молоці з дірочками