Шукаєте рецепт для приготування супер м’яких тонких ажурних млинців? Ви зайшли за адресою! Сьогодні ми спечемо ажурні млинці на молоці, але без яєць. Ажурними нам допоможе зробити їх звичайний окріп. Додаємо його в тісто – і вуаля!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Окріп – 50 – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Масло вершкове – 55 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати мереживні млинці на молоці. У мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, цукор, соду і сіль. Перемішуємо їх віночком.

Потім в суху суміш додаємо молоко кімнатної температури і добре збиваємо тісто за допомогою міксера на невеликих обертах, щоб не було грудочок. В кінці вимішування додаємо рослинне масло. В результаті у нас повинно вийти тісто по консистенції нагадує густу сметану.

Далі додаємо в тісто окріп. Вводимо його в тісто тонкою цівкою і розводимо тісто, щоб воно вийшло в міру рідким. Потім додаємо в тісто розтоплене і трохи остигле масло. Воно додасть нашим млинців ніжний вершковий смак. Залишаємо тісто настоятися при кімнатній температурі 20-30 хвилин.

Приступаємо до приготування млинців. Розігріваємо сковороду для млинців на середньому вогні, наливаємо в центр сковороди половину ополоника тіста, рівномірно розподіляємо його по всій сковороді і підсмажуємо млинець з обох боків до золотистого кольору.

Готові млинці викладаємо на порційну тарілку і в теплому вигляді подаємо на стіл разом з фруктовим джемом.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці на молоці Млинці без дріжджів Млинці без яєць Млинці класичні Млинці на молоці класичні Солодкі млинці на молоці Тонкі млинці на молоці з дірочками