Шалено смачне поєднання кисло-солодких абрикосів і пісочного тіста з нотками мигдалю. Процес готування дуже спрощений, так як в рецепті використовується вже готове бездріжджове тісто, що помітно скорочує час і сили.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листкове тісто бездріжджове – 250 гр.
- Абрикоси – 7 – 8 шт.
- Цукрова пудра – 50 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Розмарин – 1 гілка
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- мигдальна Борошно – 50 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати бездріжджовий пиріг з абрикосами? Деко або форму для запікання (за бажанням можна використовувати пергаментний папір для запікання і не використовувати масло) змащуємо вершковим маслом і акуратно викладаємо тісто рівним шаром, пальцями формуємо рівні краї.
Приготуємо крем: у глибокій тарілці змішуємо масло кімнатної температури, крохмаль, одне куряче яйце, коньяк, цукровий пісок, мигдалеву борошно і есенцію – ретельно перемішуємо до однорідності. Викладаємо крем на тісто і розрівнюємо.
Абрикоси промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Видаляємо хвостики, розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки. Підготовлені фрукти викладаємо на крем зрізом вгору.
Зверху гарненько посипаємо цукровою пудрою, додаємо листочки розмарину і зовсім трохи вершкового масла розподіляємо по начинці.
Відправляємо пиріг в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!
Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами в духовці