Шалено смачне поєднання кисло-солодких абрикосів і пісочного тіста з нотками мигдалю. Процес готування дуже спрощений, так як в рецепті використовується вже готове бездріжджове тісто, що помітно скорочує час і сили.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листкове тісто бездріжджове – 250 гр.
  • Абрикоси – 7 – 8 шт.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Розмарин – 1 гілка
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • мигдальна Борошно – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Коньяк – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати бездріжджовий пиріг з абрикосами? Деко або форму для запікання (за бажанням можна використовувати пергаментний папір для запікання і не використовувати масло) змащуємо вершковим маслом і акуратно викладаємо тісто рівним шаром, пальцями формуємо рівні краї.

Приготуємо крем: у глибокій тарілці змішуємо масло кімнатної температури, крохмаль, одне куряче яйце, коньяк, цукровий пісок, мигдалеву борошно і есенцію – ретельно перемішуємо до однорідності. Викладаємо крем на тісто і розрівнюємо.

Абрикоси промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Видаляємо хвостики, розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки. Підготовлені фрукти викладаємо на крем зрізом вгору.

Зверху гарненько посипаємо цукровою пудрою, додаємо листочки розмарину і зовсім трохи вершкового масла розподіляємо по начинці.

Відправляємо пиріг в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!

Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами в духовці