Пісочний пиріг з абрикосами і сметаною заливкою – це випічка, яка не залишить нікого байдужим! Поєднання жирної сметани, пісочного тіста і солодких фруктів утворюють дуже смачний десерт.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 400 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.
  • Абрикоси – 500 гр.
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування пісочного пирога з абрикосом і сметаною заливкою. З допомогою кухонних грамових ваг відміряємо потрібну кількість борошна, а саме – 300 грам.

Цукру для приготування тіста, нам потрібно 100 гр.

Для вершкового смаку і аромату відміряємо 150 грам вершкового масла.

В глибокій посуді змішуємо цукровий пісок і охолоджене масло.

До цукрової суміші додаємо просіяне, пшенична киснем борошно.

Туди ж відправляємо одну дрібку солі.

Чайну ложку розпушувача також відправляємо до решти інгредієнтів.

Руками або вилкою вимішуємо і перетираємо напівготове тісто для абрикосового пирога.

До отриманої крихті додаємо одне яйце.

І обов’язково кладемо столову ложку сметани (чим вище відсоток жирності, тим смачніше вийде).

Чистими руками перемішуємо суху суміш і приступаємо до вымешиванию: в результаті виходить еластичне м’яке тісто, яке не липне до рук.

Готуємо форму або форму для запікання (обов’язково з бортиками, мінімум 3 сантиметра).

На дно вистилаємо один аркуш пергаменту для випічки.

Робочу поверхню присипаємо пшеничним борошном і кладемо кульку з тіста.

Наверх кладемо на харчову плівку або целофан і проходимся качалкою.

Намагаємося сформувати рівну круглу окружність.

Обережно переносимо пласт тіста в підготовлену форму.

З допомогою пальців формуємо рівні краї майбутнього пирога (надлишки можна зрізати ножем) і відправляємо в холодильну камеру на 25-30 хвилин охолоджуватися.

Саме час приготувати заливку: у глибоку піалу перекладаємо жирну сметану.

Вбиваємо два яйця.

Засипаємо 4 столові ложки з гіркою цукру.

І 2 ложки крохмалю (підійде абсолютно будь-який).

За смаком додаємо ванілін, якщо не любите – просто не додаємо.

Злегка присаливаем і акуратно перемішуємо, не доводячи масу до піни.

Абрикоси промиваємо під струменем води, обсушуємо з допомогою паперових рушників і розрізаємо на дві частини, обов’язково виймаючи кісточки.

В охолоджене тісто обережно вливаємо сметанную масу, намагаючись не перелити за бортики тесту.

Поверх кладемо половинки фруктів, злегка топлячи їх у заливці. Напівготове ласощі відправляємо в розігріту духовку на 40-45 хвилин до рум’яності.

Після закінчення часу виймаємо пиріг з духовки і даємо трохи охолонути.

Потім акуратно дістаємо вміст форми прямо в пергаменті.

Ділимо на порції і подаємо до столу ніжний ароматний десерт. Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами на пісочному тесте Тісто для заливного пирога