Сьогодні представляю вашій увазі рецепт сирний пиріг з абрикосами в духовці. Шматочок такого пирога просто не може не сподобатися. Особливо він смачний, коли повністю охолоне: сирний шар ущільниться, абрикоси стабілізують м’якоть, а пісочне тісто проявить всю принадність своєї текстури. Щоб відтінити свіжі абрикоси, в начинку також пропонуємо додати трохи кураги.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 1 ст.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 12 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Сир 9% – 500 гр.
  • Сметана – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 12 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Абрикоси – 500 гр.
  • Курага – 100 гр.
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до приготування сирного пирога з абрикосами в духовці. У миску просіваємо борошно, додаємо до неї розпушувач, сіль і нарізане шматочками вершкове масло. Розтираємо руками до отримання крихти.

Додаємо цукровий пісок, перемішуємо.

Розбиваємо яйце.

Замішуємо м’яке тісто.

Розподіляємо замішане тісто, змазані тонким шаром масла, формі. Якщо форма силіконова, то можна не змащувати. Формуємо бортики. Виймаємо форму з тестом в холодильник на двадцять-тридцять хвилин.

Для приготування начинки змішуємо ванільний цукор, звичайний цукор, лимонну цедру і лимонний сік.

Окремо змішуємо сир, яйця і сметану.

Змішуємо сирну масу, лимонну суміш і крохмаль, перемішуємо блендером до однорідності.

Маса виходить досить гладкою.

Курагу промиваємо в теплій воді, обсушуємо і ріжемо на невеликі шматочки.

Перемішуємо сирну масу з курагою.

Викладаємо приготовлену начинку на основу з охолодженого тіста, вирівнюємо поверхню.

Абрикоси промиваємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і виймаємо кісточки.

На сирною начинки розподіляємо половинки абрикосів зрізом вниз.

Ставимо форму з сформованим пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно сорок п’ять-п’ятдесят хвилин до золотистого кольору. Дістаємо пиріг з духовки, даємо повністю охолонути.

Потім нарізаємо десерт на порційні шматочки і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Пиріг з абрикосами в духовці Пиріг з абрикосами на пісочному тесте Пироги