На цій заквасці у вас вийде чудовий хліб. Такий хліб набагато корисніше і смачніше ніж той, який замішаний на дріжджах.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Борошно цільнозернові (пшеничне) – 200 гр.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Готувати бездріжджовий закваски для хліба з нуля легко! У перший день змішайте однакову кількість борошна і води (100 грам борошна і 100 мл води). Суміш помістіть в ємність такого обсягу, щоб більша її частина залишалася порожньою. Накрийте ємність тканиною і залиште на добу при кімнатній температурі.

На другий день половину суміші приберіть з ємності. Додайте 50 г борошна і 50 мл води. залиште закваску ще на добу при кімнатній температурі.

На третій день суміш буде сильно пузиритися і збільшиться в об’ємі.

Приберіть половину закваски і знову додайте 50 г борошна і 50 мілілітрів води.

На четвертий день закваска стане живою і сильно виросте в об’ємі. Це означає, що закваска готова і можна приступати до замісу тіста для бородінського хліба.

Приємного апетиту!

Закваска для хліба Закваска для хліба без дріжджів Закваска для хліба із пшеничного борошна Закваска з цільнозерновий борошна для хліба Квас без дріжджів