Домашній хліб – прекрасне доповнення до обіднього столу. Щоб приготувати ароматний хліб знаменитим італійським рецептом Левито Мадре, вам необхідно для початку приготувати закваску.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Мед – 30 мл
  • Вода мінеральна – 90 мл
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло оливкове – 0,5 ч. л.
  • Вода (на 100 гр. закваски) – 45 мл
  • Борошно пшеничне (на 100 гр. закваски) – 100 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати закваску для хліба Левито Мадре. Мед розчиніть у воді, змішайте з борошном. Вимісіть інгредієнти до однорідного стану, скачайте кулю, зробіть на ньому глибокий надріз хрест на хрест. Покладіть тісто в змащену олією миску

Миску накрийте чистим рушником і придавіть зверху плоским блюдцем. Залиште заготовку на 2 діб при кімнатній температурі. Закваска повинна збільшитися в обсязі приблизно в два рази.

Якщо перевернути миску, то можна побачити великі бульбашки, які свідчать про бродінні.

Перед тим, як перейти до підгодівлі закваски, необхідно прибрати все зайве. Зніміть шапку і бічні скоринки, залиште тільки серединку.

Візьміть 100 грамів закваски, розведіть її з 45 міліграмами води і змішайте з 100 г борошна. Отриману масу перекладіть в миску, змащену маслом, зверху зробіть хрестоподібні надріз, накрийте рушником і залиште в теплі на добу.

Через добу закваска повинна збільшиться в об’ємі. Повторюйте процес підгодівлі протягом 5 днів за схемою, описаною вище. У підсумку закваска повинна стати дуже-дуже пористої.

Після цього можна помістити закваску на зберігання в холодильник. Загорніть його в харчову плівку або полижите в контейнер під кришку. Підгодовувати закваску слід 2 рази в тиждень. Перед тим, як пекти хліб, підгодуйте її 2-3 рази, щоб вона прокинулася.

Приємного апетиту!

Закваска для хліба Закваска для хліба без дріжджів Закваска для хліба із пшеничного борошна