Багато хто думає, що грузді придатні лише для соління і маринування. Але я хочу розвіяти ваші здогадки, і запропонувати чудовий рецепт білих груздів, приготовлених зі сметаною. Блюдо виходить соковитим і прекрасно підійде в якості соусу до будь-якого гарніру. Такі грузді я найчастіше подаю з гарніром з картоплі або макаронних виробів.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Грузді білі – 400 гр.
- Сметана 26% – 4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Готувати білі грузді зі сметаною просто! Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування соковитого страви з білих груздів і сметани.
Ретельно переберіть грузді, очистіть їх, а потім промийте в холодній проточній воді кілька разів. Підготовлені грузді викладіть на сито або друшляк, щоб зайва волога скла. Після чого наріжте оброблені грузді невеликими скибочками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і добре промийте під холодною водою, потім наріжте півкільцями. Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, налийте необхідну кількість рослинного масла. Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду і обсмажте до розм’якшення. Після чого викладіть підготовлені грузді.
Обсмажте грузді до рум’яності, періодично помішуючи. Готуйте під кришкою на повільному вогні, поки весь виділився грибний сік повністю не випарується. На це піде приблизно 10-15 хвилин. Потім додайте необхідну кількість жирної сметани, добре перемішайте, доведіть до кипіння і готуйте ще 7-10 хвилин. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте.
Готові білі грузді зі сметаною подавайте на стіл як самостійне блюдо або як доповнення до улюбленого гарніру. За бажанням можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!
Смажені грузді Як приготувати грузді - рецепти