Такий крем відмінно підходить для прикраси торта. Він бездоганно тримає форму. Можна навіть окремо відсадити об’ємні декорації, а потім помістити їх на торт у вигляді композиції. Дуже приємно, що нежирний крем і неважкий, як, наприклад, чисто масляний варіант. І що важливо, вартість такого крему дуже недорога. Білкова маса некапризная і веде себе завжди передбачувано – це може бути своєрідним гарантом того, що крем точно вийде.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати білково-масляний крем для прикраси торта? Білки виливаємо в об’ємну миску для збивання. Відразу висипаємо в них весь обсяг цукрового піску. Ставимо миску на водяну баню так, щоб дно ємності не стосувалося киплячої води, а лише нагрівалося пором. Починаємо активно заважати віночком.

Необхідно домогтися повного розчинення цукрових кристаликів. Заважаємо білки досить інтенсивно – так маса не завариться, а цукрові крупинки розтануть швидше. Беремо краплю білків і розтираємо її між пальцями: якщо маса гладка, і кристаликів не відчувається, то знімаємо білки з лазні. Білки повинні вже бути в досить нагрітому стані – дуже теплими.

Додаємо ванілін і починаємо збивати міксером на середній швидкості. Маса буде ще досить рідкою.

Продовжуємо збивати, поступово нарощуючи швидкість. Маса повинна помітно ущільнитися, стати глянсовою. Почнуть формуватися піки, але вони м’які, опадає. Температура білків повинна охолонути під час збивання до кімнатної.

Вводимо масло. Воно повинно бути добре розм’якшеним, але ні в якому разі не розтопленим. Додаємо масло в три-чотири прийоми.

Після додавання першого шматочка масла крем знову розріджується – це нормально.

Додаємо чергову порцію масла і збиваємо на високій швидкості – крем повинен почати повертати свою густину.

через кілька хвилин такого збивання маса набере помітну щільність, текстура злегка розшарується.

Додаємо масло – крем ще більше ущільнюється і стає густим і тримає форму. Розшарування проходить.

Крем готовий. На даному етапі, при необхідності, додаємо потрібний харчовий барвник.

Щоб прикрасити торт, перекладаємо приготований крем кондитерський мішок з потрібною насадкою.

Відсаджуємо декорації, згідно з рецептом і власним фантазіям. У холодильнику крем стає ще трохи щільніше. Прикраси відмінно тримають форму і стабільні довгий час навіть при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Білковий крем для прикраси торта Білковий крем для торта Вершковий крем для прикраси торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для прикраси торта зі шприца Крем для трояндочок для прикраси торта