Вирішили приготувати торт і перебуваєте в пошуках смачного крему для нього? Крем Шарлотт стане відмінним рішенням! З його приготуванням впорається навіть початківець кулінар, так як зробити його зовсім нескладно. Уважно читайте рецепт і дотримуйтесь описаним кроків.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 110 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати заварний крем Шарлотт для торта в домашніх умовах? Необхідну кількість молока влийте в каструлю.

Додайте до молока яєчний жовток.

З допомогою віночка перемішайте дані компоненти.

Далі всипте до отриманої яєчно-молочної суміші цукор і ванілін.

Поставте каструлю з вмістом на вогонь, доведіть до кипіння. У процесі варіння постійно помішуйте готується сироп.

Після закипання проваріть сироп 3 хвилини.

По готовності перелийте сироп в ємність, накрийте її на час харчовою плівкою.

В глибоку ємність викладаємо вершкове масло.

Збиваємо масло міксером протягом 7-8 хвилин. Потім поступово додаємо до нього приготований раніше сироп, продовжуючи збивати.

Збиваємо крем до тих пір, поки не вийде однорідна маса.

Заварний крем Шарлотт для торта готовий!

Приємного вам чаювання!

Вершковий крем для торта Класичний заварний крем для торта Крем для прикраси торта Крем для прикраси торта з кондитерського мішка Крем для прикраси торта зі шприца Крем для прикраси торта квітами Крем Шарлотт для торта Масляний крем для торта