Білково-заварний крем дуже часто використовують для створення прикраси з квітів на тортах. Про всі тонкощі приготування цього крему в домашніх умовах, ми розповімо в цьому рецепті.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 270 гр.
  • Вода – 90 гр.
  • Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
  • Ванілін – 1 пакет

Процес приготування:

Щоб приготувати білково-заварний крем для квітів на торті, акуратно відокремте білки від жовтків. Перекладіть їх у чисту суху ємність.

Білки збийте міксером до стійкої піни.

Цукор пересипте в каструлю і влийте до нього воду. Поставте каструлю на вогонь і доведіть масу до кипіння.

На четвертій хвилині кипіння, додайте лимонну кислоту, перемішайте, проваріть кілька хвилин, додайте ванілін і зніміть з вогню.

Міксер увімкніть на повну потужність, введіть тонкою цівкою цукровий сироп у збиті білки. Крем почне збільшуватися в об’ємі.

Збивайте крем 5-7 хвилин. Білково-заварний крем виходить пишним, щільним і пластичним.

Після приготування крему можна відразу приступати до формування квітів на торті.

Приємного апетиту!