Білково-заварний крем дуже часто використовують для створення прикраси з квітів на тортах. Про всі тонкощі приготування цього крему в домашніх умовах, ми розповімо в цьому рецепті.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 270 гр.
- Вода – 90 гр.
- Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
- Ванілін – 1 пакет
Процес приготування:
Щоб приготувати білково-заварний крем для квітів на торті, акуратно відокремте білки від жовтків. Перекладіть їх у чисту суху ємність.
Білки збийте міксером до стійкої піни.
Цукор пересипте в каструлю і влийте до нього воду. Поставте каструлю на вогонь і доведіть масу до кипіння.
На четвертій хвилині кипіння, додайте лимонну кислоту, перемішайте, проваріть кілька хвилин, додайте ванілін і зніміть з вогню.
Міксер увімкніть на повну потужність, введіть тонкою цівкою цукровий сироп у збиті білки. Крем почне збільшуватися в об’ємі.
Збивайте крем 5-7 хвилин. Білково-заварний крем виходить пишним, щільним і пластичним.
Після приготування крему можна відразу приступати до формування квітів на торті.
Приємного апетиту!